Gå videre til innhold
Da er det klart at Lucinda Rileys sønn Harry Whittaker vil fullføre boken som moren startet å skrive før hun gikk bort i juni. -Mamma har overlevert seriens hemmeligheter til meg, forteller Whittaker
Da er det klart at Lucinda Rileys sønn Harry Whittaker vil fullføre boken som moren startet å skrive før hun gikk bort i juni. -Mamma har overlevert seriens hemmeligheter til meg, forteller Whittaker

Pressemelding -

Lucinda Rileys familie melder at den siste, åttende boken i serien De syv søstre vil bli fullført og utgitt

I mai var det verdenslansering av den syvende boken i Lucinda Rileys "De syv søstre"-serie. I april kom Lucinda Riley også med en gladmelding til sine millioner av lesere: Det skulle komme en bok nummer åtte i den bestselgende serien. Den skulle handle om de syv søstrenes far og ha tittelen Atlas. Historien om Pa Salt. Men så kom den triste meldingen om at Lucinda Riley hadde tapt kampen mot kreften. Hun gikk bort 11. juni, og leserne har ventet i spenning på hva som nå ville skje rundt den varslede åttende og siste boken i serien - og om den i det hele tatt ville bli publisert. I dag kom beskjeden om at Atlas: Historien om Pa Salt vil bli utgitt over hele verden våren 2023, og at Lucinda Rileys sønn Harry Whittaker er medforfatter.

Det var med stor sorg Cappelen Damm 11. juni måtte meddele at forfatteren Lucinda Riley var død etter fire års kamp mot kreften. Lucinda Riley omtales gjerne som dronningen av underholdningsromaner. Bøkene hennes er oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis. Her til lands har hun solgt 1,6 millioner bøker, og hun er den oversatte forfatteren som har solgt mest i Norge det siste tiåret. Romanen De syv søstre kom ut i 2015 og var starten på serien som løftet Rileys popularitet til de helt store høyder i svært mange land.

I 2020 debuterte Lucinda Riley som barnebokforfatter sammen med sønnen Harry Whittaker og illustratøren Marie Voigt. En venn i mørket var første bok i barnebokserien Følgesvenner.
Fredag 7. mai i år var det verdenslansering på den syvende boken i Lucinda Rileys "De syv søstre"-serie, med et førsteopplag på hele 81 000 bøker i Norge. I april kom Riley også med en gladmelding til sine millioner av lesere: Det skulle komme en avsluttende bok nummer åtte i serien «De syv søstre». Den skulle handle om søstrenes far og ha tittelen Atlas. Historien om Pa Salt.

Siste bok skal gi svar
Arbeidet med denne siste romanen var godt i gang. Denne åttende boken skulle avslutte den populære serien, og gi leserne svar på en rekke mysterier som mange har lurt på helt siden den første boken ble lansert i 2015. Da meldingen om Rileys bortgang kom, var det flere som stilte spørsmål rundt hva som ville skje med den uferdige, åttende boken. I dag kom svaret da hennes nærmeste familie sendte ut denne teksten:

Rett før utgivelsen av Den savnede søsteren avslørte Lucinda nyheten om at det ville utgis en åttende og siste bok i De syv søstre-serien, der hun lovet å svare på spørsmålet mange har stilt seg: Hvem er Pa Salt?

Før hun døde skrev Lucinda flere viktige passasjer i tillegg til detaljerte notater om historien. Hun uttrykte et klart ønske om at hennes eldste sønn, Harry, skulle fullføre serien hvis det verste skulle skje.

Vi kan i dag bekrefte at Atlas: Historien om Pa Salt vil bli utgitt over hele verden våren 2023, og at Harry Whittaker er medforfatter.

Lucinda og Harry jobbet tett sammen om serien Følgesvenner, for barn.

Harry uttaler: «Mamma har overlevert seriens hemmeligheter til meg, og jeg vil holde mitt løfte til henne om å dele dem med hennes hengivne lesere. Våren 2023 vil hele verden få vite hvem Pa Salt er og hvorfor han adopterte søstrene.»

Vi takker de av dere som har gitt oss rom for å sørge, og de som så sjenerøst har bidratt til Mary’s Meals.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.