Gå videre til innhold
Marit Larsen og Jenny Løvlie gir bildebok med et tema som ligger tett opp til Marit Larsens liv som artist. Foto: Ina Vassbotn Steinman
Marit Larsen og Jenny Løvlie gir bildebok med et tema som ligger tett opp til Marit Larsens liv som artist. Foto: Ina Vassbotn Steinman

Pressemelding -

Marit Larsen skriver for barna om hvordan man finner en sang

I 2019 utga Marit Larsen og illustratør Jenny Løvlie Der Agnes bor, som er solgt til 8 land inkludert store språkområder som USA, Tysland og Spania. Boken ble også - som første nordiske bok - plukket opp av Amazon Crossing Kids, som er et imprint under giganten Amazon Publishing.

Nå er duoen klar med sin andre bildebok, Sofia finner en sang. Denne gangen med et tema som ligger tett opp til forfatter Marit Larsens liv og virke som artist og låtskriver. Det handler om hvor musikken kommer fra og hvordan den oppstår inn i oss.

I boken blir vi med Sofia på oppdagelsesferd etter en melodi med magnetisk kraft. Hun leter på alle tenkelige steder i byen etter hvor melodien kan befinne seg, og ender til slutt opp i et konserthus hvor det høres ut som alle tonene i hele verden er samlet. Der oppdager Sofia at det hun leter etter har vært inni henne selv hele tiden. For når du finner din egen sang - er den din for alltid.

Med boken ønsker forfatter Marit Larsen å oppmuntre oss til å løfte blikket og spisse ørene.

– Musikken er en naturlig rød tråd gjennom livet for oss alle uansett hvor vi kommer fra. Den hjelper oss med å finne oss selv og knytter oss sammen som samfunn. Jeg håper boken vil mane til alle typer kreativitet, nysgjerrighet og skaperglede. Kanskje den til og med vekker noen små komponistspirer der ute? sier Larsen.

Marit Larsen (f.1983) er blant våre mest kjente og kjære låtskrivere. Jenny Løvlie (f.1990) er en norsk illustratør bosatt i London. I 2019 vant hun den prestisjetunge Waterstones Children's Book Prize for bildeboka The Girls.


Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.