Følg Cappelen Damm

Mer suksess for Roy Jacobsen

Pressemelding   •   sep 05, 2017 07:00 CEST

Rigels øyne er en sterk roman om et folk etter en krig, fortalt fra perspektivet til en uvanlig kvinne. Den internasjonale interessen for Roy Jacobsens forfatterskap er svært stor og Rigels øyne er solgt til 5 land allerede før lansering.

Lanseres 15 september
Roy Jacobsens fortellingen om Ingrid Barrøy, som begynte med romanen De usynlige og fortsatte med Hvitt hav, har fanget lesere over hele verden. 15. september lanseres Jacobsens nye roman, Rigels øyne, hvor vi igjen møter Ingrid Barrøy. Med denne boka får vi en enestående trilogi for alle som vil forstå mer av landet vi lever i.

Solgt til fem land før lansering
De usynlige, som er første bok i trilogien om Ingrid Barrøy, er solgt til hele 22 land. Allerede før lansering av Rigels øyne er rettighetene solgt til Danmark, Tsjekkia, Polen, Hellas og Kina, Totalt er Roy Jacobsens bøker oversatt til nærmere 40 språk.

Stor internasjonal interesse
Ingvild Haugland, leder av Cappelen Damm Agency, kan fortelle at interessen rundt bøkene til Roy Jacobsen, og da spesielt Barrøy-triologien, har vært markant høyere etter at De usynlige ble nominert til Man Booker prisen.
-Den internasjonale anerkjennelsen denne prisen gir en forfatter er uvurderlig. Vi har skrevet flere treboksavtaler allerede før Rigels øyne er utgitt, noe som viser hvilken enorm interesse det nå er for Roy Jacobsens forfatterskap også utenfor Norges grenser

Prisbelønt forfatter
Roy Jacobsen debuterte i 1982 med novellesamlingen Fangeliv, som han fikk Vesaas' debutantpris for. Han fikk sitt store gjennombrudd med Seierherrene (1991), en roman som ble folkelesning. Andre sentrale romaner er Det nye vannet, Grenser, Frost, Hoggerne og Vidunderbarn. De usynlige (2013), etterfulgt av Hvitt hav, ble en stor salgssuksess. De to romanene har i Norge et totalt opplag på nærmere 300 000 bøker. Jacobsen har mottatt de fleste litterære priser i Norge, er to ganger nominert til Nordisk Råds Litteraturpris og den internasjonale IMPAC-prisen, og er som første norske forfatter nominert til The Man Booker International Prize i 2017.