Følg Cappelen Damm

"Mesterverk!" – dansk presse imponeres av Saabyes nye roman

Pressemelding   •   nov 11, 2019 23:33 CET

Lars Saabye Christensen med suksess i Norge og Danmark. (Foto: Cappelen Damm as)

Lars Saabye Christensens tredje bok i Byens spor-trilogien, Skyggeboken, ble rost av kritikerne da den sist helg ble lansert i Danmark.

Politikens begeistrede anmelder gir den høyeste mulige karakter (6 av 6 hjerter) og mener "Lars Saabye Christensen har satt punktum for sitt trebindsverk om Oslo. Det ble et mesterverk. På høyde med Stefan Zweig og Marcel Prousts".  Weekendavisens kritiker er like imponert og skriver "Lars Saabye Christensen avslutter sin Oslo-trilogi med like eggende tidsbilder som for 1500 sider siden" og kaller trilogien for en "mesterlig krønike". Også avisen Information slutter seg til de andre i sin vurdering og mener Skyggeboken  "er en storslått avslutning på det som ligner et nytt hovedverk i norske Lars Saabye Christensens forfatterskap". 

Skyggeboken ble også svært godt mottatt da den tidligere i høst ble lansert her hjemme og siden da har den ligget solid plassert på bestselgerlistene. Sist uke ble det kjent at den er nominert til årets Bokhandlerpris.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.