Gå videre til innhold

Pressemelding -

Møt Ingrid Betancourt hos Cappelen Damm onsdag 4. mai kl 18:00

Betancourt forteller om årene i fangenskap og om den dramatiske redningsaksjonen som førte henne tilbake til livet.

I seks år ble Ingrid Betancourt holdt fanget i den colombianske jungelen av FARC-geriljaen. I den kritikerroste boken Selv tausheten tar slutt, som nå lanseres i Norge, skriver Betancourt om årene hun satt fanget. Onsdag 4. mai samtaler hun med forlagssjef Ida Berntsen på et åpent publikumsarrangement hos Cappelen Damm i Akersgata 47/49 i Oslo. Samtalen starter klokken 18:00 og det er fri entré.

Boken som nå lanseres på norsk er Betancourts personlige beretning om årene i fangenskap, mishandlingen, de utallige rømningsforsøkene og den dramatiske redningsaksjonen som gjenforente henne med familien. Det er en fortelling om utholdenhet, styrke og tro.

Betancourt ble født i Bogotá, Columbia, men vokste opp i Frankrike. Som 32-åring valgte hun å returnere til sitt hjemland for å jobbe mot korrupsjon og narkotikakriminalitet. Hun ble etter hvert politisk leder i et land preget av terrorisme, vold, frykt og håpløshet. Ingenting kunne likevel forberede henne på det som ventet. I 2002, mens hun drev valgkamp for presidentskapet i Columbia, ble hun bortført av FARC-geriljaen. I seks og et halvt år satt hun fanget dypt inne i den colombianske jungelen. En stor del av denne tiden, både dag og natt, satt hun lenket fast, men hun ga likevel aldri opp håpet om frihet. Flere ganger rømte hun, men ble alltid fanget igjen.

I 2008 ble Betancourt og flere av hennes medfanger reddet av det colombianske militæret. Hennes mot og vilje har fascinert en hel verden, og hennes erfaringer er verdifull lærdom. Hun jobber i dag for å rette oppmerksomhet mot terrorismens mange ofre.

Hilsen Informasjonsavdelingen Cappelen Damm

Kontaktperson i forlaget:

Tone Hansen (
tone.hansen@cappelendamm.no), Tel 47 21617583, Mob 47 92435573

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.