Gå videre til innhold
Musse & Helium er to nysgjerrige og sjarmerende små mus som virvles inn i en ny verden, der mange umulige oppgaver og spennende utfordringer venter. Dette er moderne eventyrfortelling med bred appell.
Musse & Helium er to nysgjerrige og sjarmerende små mus som virvles inn i en ny verden, der mange umulige oppgaver og spennende utfordringer venter. Dette er moderne eventyrfortelling med bred appell.

Pressemelding -

Musse & Helium - suksessrikt barnebokunivers på vei til norske barn. Over 800 000 solgte bøker i Sverige!

Med Musse & Helium har svenske Camilla Brinck skapt en unik og myldrende fantasiverden fylt av humor, spenning og fargerike illustrasjoner. Tankene går raskt til klassikere som Alice i eventyrland og Jungelboken. Dette er underholdende historier for hele familien. Så langt er det solgt over 800 000 eksemplarer av denne serien i Sverige.

«En herlig og fantasifull leseopplevelse som kommer til å lokke mange barn inn i bøkenes verden!» Barnboksfamiljen

Musse & Helium 1: Mysteriet med hullet i veggen
Musse & Helium er to små mus. På mystisk vis havner de hjemme hos en jente ved navn Camilla. En dag oppdager de et hull i veggen. Nysgjerrige som de er, ender det med at de ramler ned i hullet. Slik starter dette spennende og magiske eventyret! Musene lander i en verden helt ulik vår egen, nemlig Dyreriket. Det viser seg at Musse & Helium egentlig er prins og prinsesse i Dyreriket. Derfor får de et viktig, men svært farlig oppdrag. Med hjelp fra nye venner skal de finne den forsvunne gullosten og sikre Dyreriket fra de onde duejegerne og all annen ondskap ...

Om serien
Serien om Musse & Helium er et univers som forener kunnskap og underholdning, vennskap og sosial kompetanse. Hovedmålgruppe er barn mellom 6-9 år, men bøkene er godt egnet til høytlesning for barn helt ned i 4-års alder. Suksessen startet med en lydbokserie, som deretter ble bøker. Det vil også bli produsert lydbøker på norsk. Målet er å spille inn de tre første bøkene innen utgangen av året. Siden 2018 er det solgt over 800 000 bøker og lydbøker om Musse & Helium i Sverige! Alle fem bøkene som er utgitt så langt er bestselgere. Egne Musse & Helium-programmer for bruk i skolen er under utvikling.

Foreløpig utgivelsesprogram
Musse & Helium 1. Mysteriet med hullet i veggen er nå tilgjengelige i norske bokhandler. Om kort tid kommer en Musse & Helium. Aktivitetsbok. Bok 2, Jakten på gullosten, kommer 11. november, og bok 3, Eventyret i Lindrizia, kommer i januar. Til våren kommer det også en godnattbok for de yngste (bildebok). Les mer om Musse & Helium på den svenske hjemmesiden her: Hem - Musse & Helium (musseochhelium.se)

Kontaktinfo:
Maxim Kalmér - VD på Lindrizia AB: +46704686783 / maximkalmer@gmail.com
Anne Østgaard: 971 64 649 / anne.ostgaard@cappelendamm.no

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.