Gå videre til innhold
I den nye romanen Der Hvite Liljer Vokser henter Jorid Mathiassen frem en del av krigshistorien som er gått litt i glemmeboka, og det har begeistret lesere ut over de norske landegrensene
I den nye romanen Der Hvite Liljer Vokser henter Jorid Mathiassen frem en del av krigshistorien som er gått litt i glemmeboka, og det har begeistret lesere ut over de norske landegrensene

Pressemelding -

Nordlandsroman ut i verden

Jorid Mathiassens debutbok “Der Hvite Liljer Vokser» er solgt til Tyskland og Danmark.
– Det kjennes nesten uvirkelig, sier forfatteren. 


Der hvite liljer vokser av Jorid Mathiassen er en varm og dramatisk feelgoodroman med historisk vri. Handlingen er satt til Nordland i nåtid og under andre verdenskrig. Det er en fortelling om livslang kjærlighet og krigens brutalitet, inspirert av historien om Blodveien i Nordland, der krigsfanger fra Jugoslavia ble satt til å bygge veier for tyskerne under 2. verdenskrig.

– Det har vært viktig for meg at det skal være feelgood, et fint sted for leseren å være. Samtidig som jeg ville bringe fram i lyset igjen en historie som var litt ukjent, forteller Mathiassen.

Historien fra Nordland har tydeligvis universell appell. Det tyske forlaget Suhrkamp/Insel trekker blant annet fram bokens vakre skildringene av den nord-norske naturen og kaller romanen mektig, rørende og unik. -Denne historien ga meg gåsehud og gledestårer, forteller Franziska Berninger, som er redaktør i det anerkjente, tyske forlaget Suhrkamp/Insel. Hun har nylig kjøpte rettighetene til Der Hvite Liljer Vokse, og presiserer at forlaget vil satse videre på Mathiassens forfatterskap i det tyskspråklige markedet..

-Jeg leste romanen i et strekk, umiddelbart trukket inn i Linneas personlige historie, og dypt involvert i Marie og Jovans kjærlighetshistorie. Hvordan Jorid Mathiassen skildrer Maries kamper, Jovans lidelser og deres dype kjærlighet rørte meg virkelig, sier den tyske redaktøren.


Danmark fulgte tett etter Tyskland

Dagen etter salget til Tyskland var Danmark og forlaget Alpha raskt ute med et såkalt pre-empt, et bud som kupper en eventuell budrunde, og sikret seg dermed rettighetene til både Der hvite liljer vokser og forfatterens neste bok i en to-boksavtale. Også de ønsker å satse videre på forfatterskapet. Redaktør Marie Louise Valeur Jaques, som kapret de danske rettighetene, forteller: -Jeg ble både fanget og berørt av det historiske stoffet i boken. Jeg er meget imponert over Jorids research, og av oppbygningen av romanen: Hvordan hun sakte gir leseren de forskjellige brikker i puslespillet.


Oppleves nesten som uvirkelig
Forfatteren selv skriver nå på sin neste bok – og er svært glad for at den første skal ut i verden til nye lesere.
– At «Der hvite liljer vokser» allerede er solgt til både Tyskland og Danmark oppleves nesten som uvirkelig! Jeg tenkte at jeg hadde skrevet en ganske lokal roman, derfor er det en ekstra stor og gledelig overraskelse at romanpersonene mine nå skal få møte lesere i utlandet også. Og ikke minst gir dette meg både motivasjon og inspirasjon til å skrive videre på neste bok, sier Jorid Mathiassen.Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Anne Østgaard

Anne Østgaard

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Barne- og ungdomsbøker Barnebøker 97164649

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.