Følg Cappelen Damm

Norges mestselgende oversatte forfatter med gladmelding

Pressemelding   •   apr 27, 2021 08:10 CEST

Lucinda Riley har oppnådd stor internasjonal suksess med serien «De syv søstre». Her er hun med den syvende boka, «Den savnede søsteren», som snart har verdenslansering.(Foto: Kit Riley)

Lucinda Riley er den oversatte forfatteren som har solgt mest bøker i Norge det siste tiåret. I forbindelse med at Den savnede søsteren har verdenslansering 7. mai, avslører hun at det blir en åttende bok i serien om De syv søstre.

I mai er det ti år siden hennes første bok, Orkideens hemmelighet, ble utgitt på norsk. Siden har hun solgt 1,6 millioner bøker her til lands. Stabler vi disse bøkene oppå hverandre ser vi at Riley har solgt bøker som utgjør et boktårn på hele 57 000 meter, noe som tilsvarer 6,5 Mount Everest oppå hverandre.

Førsteopplag på 64 000 bøker
7. mai lanseres Den savnede søsteren, den syvende boken i serien om De syv søstre. Boken har et svimlende høyt førsteopplag på hele 64 000 eksemplar. Den norske utgaven kommer ut hele tre uker før Den savnede søsteren lanseres i England.

Alle trodde dette skulle være siste, avsluttende bind i Rileys bestselgende serie. Men nylig presenterte hun en gladmelding til sine mange fans: På Facebook fortalte hun at serien om De syv søstre likevel ikke avsluttes med Den savnede søsteren. Det kommer en bok nummer 8. Den vil handle om søstrenes far og skal hete Atlas. Historien om Pa Salt. Boken vil etter planen komme ut neste år.

Riley fortalte også om årsaken til at det nå kommer en egen bok om søstrenes far:
«Jeg begynte å skrive bok nummer 7 med alle intensjoner om å fortelle både Meropes og Pa Salts historie. Men da jeg var halvveis, innså jeg at det ikke var mulig å fortelle begge historiene på en god måte i én bok. Så min store nyhet er at det kommer en åttende bok som får navnet Atlas. Historien om Pa Salt, og den utgis til neste år. Det blir nesten som Den savnede søsteren del 2. Så vær så god, det blir enda en bok å lese, og jeg beklager at dere ikke får alle svar i Den savnede søsteren. Jeg håper likevel at dere blir fornøyde, og at dere vil kose dere med boken.»

Verdenslansering 7. mai
I lang tid har Lucinda Riley drømt om at hun skulle få feire sitt norske tiårsjubileum ved å komme til Norge til verdenslanseringen av Den savnede søsteren. Men koronasituasjonen har satt en stopper for det. Nå blir løsningen at hun heller er tilstede digitalt på lanseringen.