Gå videre til innhold
Kritikerroste Kjersti Halvorsen er aktuell med sin andre roman (Foto: © Anna-Julia Granberg/BLUNDERBUSS).
Kritikerroste Kjersti Halvorsen er aktuell med sin andre roman (Foto: © Anna-Julia Granberg/BLUNDERBUSS).

Pressemelding -

Norsk forfattertalent utgis i Danmark

Flere utenlandske forlag viser stor interesse for Kjersti Halvorsens to romaner, Ida tar ansvar og Det er jeg som kan hjelpe deg.
Det danske forlaget Straarup & Co har allerede sikret seg en toboksavtale for utgivelse i Danmark.

Umiddelbar suksess
Med sin debutroman Ida tar ansvar (2019) gjorde Kjersti Halvorsen nærmest umiddelbar suksess som forfatter. Boka ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris, og kan nå strømmes som svært kritikerrost tv-serie på ViaPlay.
Halvorsens andre roman, Det er jeg som kan hjelpe deg, utkom bare for noen uker siden og har fått svært god mottagelse her hjemme.
VG og Stavanger Aftenblad trillet hver sin knallsterke femmer på terningen, og førstnevntes anmelder skrev "Jeg er imponert. Det er en velkomponert og innholdsrik roman, full av overskudd.»  Også Aftenpostens anmelder lot seg begeistre under overskriften «Smart og guffen hevn-thriller».
 

Bøker med internasjonalt potensiale
Nå er det altså duket utgivelse av begge bøkene i Danmark på det relativt nyetablerte forlaget Straarup & Co som på kort tid har hatt en forrykende utvikling i det danske bokmarkedet med sine 150-200 utgivelser i året.

Rettighetsredaktør, Ingvild Haugland Blatt, i Cappelen Damm Agency har stor tro på at flere internasjonale forlag vil melde seg på i kampen om Halvorsens bøker.

– Kjersti Halvorsen er et litterært stjerneskudd som vi har stor tro på. Dette er en forfatter som er sikker både i form og innhold, samtidig som hun befinner seg helt i startgropen av det vi tror vil bli et langt og solid forfatterskap. Toboksavtalen til Danske Straarup & Co viser at Kjersti også når ut over Norges grenser og at hennes forfatterskap  har et internasjonalt potensiale. Vi gleder oss til å fortsette å jobbe med bøkene hennes mot utlandet og opplever akkurat nå stor interesse fra flere markeder.

Kjersti Halvorsen (f. 1993) er oppvokst i Lier. Hun er tidligere student ved Forfatterstudiet i Bø, er utdannet psykolog ved Universitetet i Oslo og jobber i dag som terapeut ved siden av å være forfatter.

Related links

Emner

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Anne Østgaard

Anne Østgaard

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Barne- og ungdomsbøker Barnebøker 97164649

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.