Gå videre til innhold
Adventskalenderen av Siri Østli sørger for at norsk julestemning kommer seg ut i verden.
Adventskalenderen av Siri Østli sørger for at norsk julestemning kommer seg ut i verden.

Pressemelding -

Norsk juleroman solgt til utlandet

Sammen med stemningsfulle julefilmer vi ser år etter år, julemusikk og andre hyggelige tradisjoner i ventetida frem mot jul, er juleromanen i ferd med å etablere seg som fast adventskos for mange også her til lands. Det er en tradisjon fra det engelskspråklige markedet som har kommet til Norge. Men nå skal norsk julestemning eksporteres til utlandet med den sjarmerende juleromanen Adventskalenderen. 


Italia, Tyskland og Danmark

Feelgood-forfatter Siri Østli har skrevet en sjarmerende og rørende juleroman fra Sagene i Oslo, som nå skal få sitt publikum også utenfor Norges grenser. Så langt er boka solgt til Danmark, Tyskland og Italia.  Det italienske forlaget, Garzanti, kaller Adventskalenderen intet mindre enn «en perfekt juleroman».

Forlaget skriver at «Adventskalenderen er en øm, varm historie som vi er sikre på vil berøre hjertene til enhver leser, slik den berørte våre. Det var umulig å ikke kjenne seg igjen i hovedpersonen Fie, for alle av oss har minst en gang opplevd å ha det vanskelig. Men med litt hjelp fra søsteren og vennene sine snur Fie situasjonen opp ned, kommer seg ut av komfortsonen og blir lykkelig igjen. Historien hennes er full av håp og kjærlighet (og enda viktigere, kjærlighet til deg selv).»

Nytt fenomen

Mens det i England og USA lenge har vært gitt ut juleromaner i forbindelse med advent og jul, er den norske juleromanen et nokså nytt fenomen. Norske forlag gir ut flere oversatt titler, men Cappelen Damm er ekstra stolte av å utgi en norsk juleroman fra omgivelser mange kan kjenne seg igjen i, og som nå altså kan få et stort publikum ute i Europa.   

Passer for alle

Adventskalenderen er en varm og sjarmerende juleroman fra Oslo – med en dose vemod og alvor. Boka passer derfor for flere enn bare de som elsker julen, og kan også oppleves som trøst for de som har et litt anstrengt forhold til julens mange krav og tradisjoner, eller som må feire en annerledes jul for første gang. 

Siri Østli har tidligere blant annet gjort suksess med boken På høye hæler over Grønland. Hennes nye bok, Adventskalenderen, passer for alle som liker Love Actually, Netflix-serien Hjem til jul og suksessromanen 25 dager igjen til jul.  

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.