Følg Cappelen Damm

Norsk klimabok solgt til to av verdens største markeder

Pressemelding   •   nov 28, 2017 12:47 CET

"Frostens rike" går inn i en internasjonal trend, hvor interessen for bøker som omhandler klima er stor. Boken skal nå lanseres på både det engelskspråklige og det tyskspråklige bokmarkedet.

Solgt til to av verdens største markeder
Forskningsjournalist Bjørn Vassnes er aktuell med boken Frostens rike. Kryosfæren og livet.
Cappelen Damm Agency kan melde om stor internasjonal interesse for boken som allerede er solgt til to av verdens største marked. De tyske rettighetene til Frostens rike. Kryosfæren og livet ble solgt til DTV Verlag allerede før boken var utgitt i Norge. Nå har forlaget Greystone i Canada kjøpt de engelske verdensrettighetene, og boken skal også utgis i Storbritannia, USA og Canada.

«Vi opplever at det er en stor internasjonal interesse for bøker som omhandler natur generelt, men også for bøker som omhandler klimaproblematikken. Frostens rike går rett inn i denne trenden, noe som blir tydelig når rettighetene nå er solgt til to av verdens største markeder», sier Ingvild Haugland som er leder av Cappelen Damm Agency.

Påvirker alt liv på jorden
Frostens rike er den første boken som forteller frostens - kryosfærens - historie, og hvordan frosten har påvirket historien vår og livet på kloden. Boken forteller også hvordan kryosfæren vil avgjøre vår framtid. Kryosfæren betegner de delene av jordene der det er frossent vann, som snø, is eller permafrost.
Dette er en verden de fleste kjenner mest på avstand, kanskje med unntak av oss nordmenn og noen andre nordboere. Men også vi ser mindre og mindre til den, fordi den skrumper. I Frostens rike forklarer Vassnes hvordan livets utvikling, og ikke minst vår egen, er uløselig knyttet til klimavekslingene.

Uten kryosfæren, uten Frostens rike, vil livet på jorden bli vanskelig for oss mennesker. Hundrevis av millioner vil bli uten vann, hetebølger og skogbranner vil gjøre store områder ubeboelige, været vil bli stadig mer ekstremt, og havet vil stige, til langt over der de fleste store byer og befolkningskonsentrasjoner er i dag.