Følg Cappelen Damm

Norsk krimpris til britiske C.J. Tudor

Pressemelding   •   mar 21, 2019 12:29 CET

Gullkule-vinner C.J. Tudor. (Foto: Bill Waters/Cappelen Damm)

Den britiske forfatteren C.J. Tudor ble tildelt årets Gullkule for sin debutroman, Krittmannen, under dagens startskudd for Krimfestivalen 2019.

Krittmannen tok anmeldere og publikum med storm da den utkom på norsk i fjor, og juryen vektla hvor imponerende den er med tanke på at det er en debut:

"Vinneren levendegjør karakterene i boken på en måte som får leseren til å føle at man er i hendene på en allerede dreven forfatter. Men det er ikke tilfelle. Her er det snakk om en debutant som har strevd lenge for å vinne gehør for sine ideer. Men når hun først brøt igjennom, ble romanen solgt til 39 land allerede før utgivelsen – til forfatterens store forbauselse. Oppfølgeren, som allerede er ute på norsk, har ikke fått noen dårligere mottakelse."

Det var en opplagt og glad forfatter som mottok prisen foran en fullsatt sal under Krimfestivalen hvor hun for øvrig vil bli å finne på flere programposter i dagene fremover.

C.J. Tudor bor i Nottingham i England og nylig utkom hennes andre krimroman på norsk under tittelen Gullungen.

Gullkulen tildeles årlig den beste oversatte krimromanen som er utgitt på norsk. Årets Gullkule-jury består av Elin Brend Bjørhei, Asbjørn Slettemark og Fredrik Wandrup.

Les mer om forfatteren og utgivelsene herC.J. Tudor


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.