Følg Cappelen Damm

Norsk sølv i kokebøkenes VM!

Pressemelding   •   mai 31, 2017 13:30 CEST

GJEVT SØLV: – En topplassering i en konkurranse der det deltar såpass mange bøker fra de fleste land i verden må jo sies å være en bragd, sier René Zografos, som tidligere har gått helt til topps med boken "Helt naturlig mat".

Sunnheten på bordet dro i land en gjev sølvmedalje under Gourmand World Cookbook Awards i Beijing. Dermed er boken til Niels Christian Geelmuyden og René Zografos kåret til verdens nest beste kokebok i kategorien helse og ernæring i 2016!

– En topplassering i en konkurranse der det deltar såpass mange bøker fra de fleste land i verden må jo sies å være en bragd. Jeg tror hovedgrunnene til at vi kom så høyt opp i denne kåringen skyldes at vi har fokusert på å lage enkle matretter med gode norske tilgjengelige råvarer, samt at boken inneholder en svært god og informativ tekst av min medforfatter Niels Christian, sier René Zografos.

Boken Sunnheten på bordet - Mer energi og bedre helse med naturlig mat vil gjøre det enkelt å spise naturlig mat lagd fra bunnen av. Forfatterne synes det er underlig at den opprinnelige maten har fått betegnelsen økologisk. Hvorfor kan ikke mat uten gift og kunstige tilsetningsstoffer bare kalles mat?

Skribent og fotograf Zografos har valgt ut rettene, mens Geelmuyden har fordypet seg i råvarene i oppskriftene, med vekt på hvilken forskjell valget av råvarer utgjør. Geelmuyden forteller i innledningen til hvert kapittel hvorfor akkurat denne maten er bra for deg!

– Det oppleves som en stor glede at arbeidet vi har nedlagt i denne boken høster internasjonal anerkjennelse. Jeg håper det vil medvirke til at boken tilgjengeliggjøres for folk i andre land, hvor interessen for helsebringende råvarer med høyt næringsinnhold og lav forekomst av fremmedstoffer dessverre er større enn i Norge, sier Niels Christian Geelmuyden.

René Zografos har tatt alle matbildene i boken. Erlend Askhov har laget omslaget og studio Dreyer Hensley tok omslagsbildet. Kokeboken serverer oppskrifter på frokost, lunsj, middag, kaker, desserter og drikke, lagd av rene, naturlige og hovedsakelig økologiske råvarer, stappfulle av næring og smak.

– Jeg er uhyre stolt over at Sunnheten på bordet har blitt kåret til verdens nest beste kokebok i kategorien helse og ernæring i 2016. Sølv i kokebøkenes VM, rett og slett, sier redaktør Lise Galaasen.

Om forfatterne:

Niels Chr. Geelmuyden er statsviter, journalist og forfatter. Særlig kjent er han for sine portrettintervjuer. Geelmuyden har mottatt flere ærespriser for sin skriving, blant annet Gullpennen, Fritt Ords Honnør og Vestfolds Litteraturpris. I de siste årene har han engasjert seg spesielt i hva vi spiser og drikker, og gått grundig inn i alle sider av matvareproduksjonen. Til høsten kommer Geelmuyden med boken PillebefinnendeHva vet vi om medisinene vi tar?

René Zografos er matblogger, ren mat-forkjemper, forfatter og fotograf. Han vant i 2013 Gourmand World Cookbook Awards-prisen for boken Helt naturlig mat.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.