Gå videre til innhold

Pressemelding -

Ny og enklere bokklubb på nett

Som eneste bokklubb i Norge har Litteraturklubben Epp satset på bøker som første bind i Karl Ove Knausgårds Min kamp-serie og romanen Utrenskning av Sofi Oksanen, som vant Nordisk Råds Litteraturpris 2010
Litteraturklubben Epp ble startet i 2008, etter fusjonen mellom forlagene Cappelen og Damm og etableringen av et nytt, felles bokklubbunivers: Tanum Bokklubber. Her har Epp fungert som et alternativ til andre bokklubber  gjennom satsningen på norsk og oversatt kvalitetslitteratur. Formidlingen av nye forfattere og dristige bøker har stått sentralt.
Fra og med august 2010 blir Litteraturklubben Epp en nettbasert bokklubb, og vil fra nå av hete kun Litteraturklubben. Dette blir en ny og enklere type bokklubb i norsk sammenheng, uten avbestilling, hvor medlemmene selv aktivt bestiller det de vil ha. En stor fordel ved dette er at leveringstiden blir raskere.
Litteraturklubben skal drives i samarbeid mellom Tanum Bokklubber og avisen Dagbladet, i forbindelse med vårt samarbeide som bokpartnere og Dagbladets nye satsning på litteratur på nett.
Bokklubbens redaksjonelle profil tar utgangspunkt i Epp, men vil også ha et større fokus på sakprosa. Susanne Hedemann Hiorth vil fortsette som klubbens redaktør, og bokutvalget forblir tilsvarende. Medlemsbladet på papir erstattes av medlemsbrev på e-post og en ny og oppdatert nettside med grundige presentasjonstekster.


Litteraturklubbens hjemmeside vil også være tilgjengelig via Dagbladet.no, hvor det er mye annet aktuelt bokstoff i tillegg. Her vil Litteraturklubben og de utvalgte bøkene våre bli tilgjengelig for langt flere lesere. Slik synliggjør vi nå en bokklubb som er viktig for mangfoldet i norsk litteraturformidling.
Den nye nettklubben er planlagt lansert mandag 23. august.



Har dere spørsmål ta gjerne kontakt med Pip Hallén (pip.hallen@cappelendamm.no) eller Øisten Wahl (øisten.wahl@cappelendamm.no) i Cappelen Damm.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + ansvarlig for Dokumentar og samfunn 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.