Gå videre til innhold
I romanen De uverdige tegner Roy Jacobsen et brutalt ærlig og varmt portrett av en barndom og et miljø som til nå har vært nær sagt fraværende i krigshistorien.
I romanen De uverdige tegner Roy Jacobsen et brutalt ærlig og varmt portrett av en barndom og et miljø som til nå har vært nær sagt fraværende i krigshistorien.

Pressemelding -

Ny roman fra Roy Jacobsen med handling lagt til østkanten i Oslo under den tyske okkupasjonen

Fredag denne uken lanserer Cappelen Damm ny roman fra Roy Jacobsen. Roy Jacobsen er en av Norges mest leste forfattere og bøkene hans er utgitt i nærmere 40 land. Flere av bøkene hans er beskrevet som et stykke norgeshistorie skildret nedenfra.

I høstens nye roman, De uverdige, beskriver Jacobsen en desperat tid som de færreste av oss har opplevd, men som alltid vil angå og uroe oss. I romanen møter vi en gjeng gutter og jenter som vokser opp på østkanten i Oslo under den tyske okkupasjonen. De lever i trange og nådeløse kår, men bidrar på kreativt vis ved å svindle og stjele som ravner, forfalske dokumenter og begå omfattende innbrudd. De kvier seg heller ikke for å utnytte fienden. Med denne barneflokken tegner den prisbelønte forfatteren et brutalt ærlig og varmt portrett av et miljø, en tid og en hverdag som til nå har vært nær sagt fraværende i krigshistorien.

Suksess, både i Norge og internasjonalt.
Roy Jacobsen fikk sitt store gjennombrudd i 1991 med Seierherrene,
en generasjonsroman som ble folkelesning. Her skrev han om arbeiderklassen
som kom seg opp og fram i verden. I romanenserien om Ingrid fra Barrøy skriver han om kystproletariatet gjennom familien Barrøy som bor på en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskyste. De fire romanene i serien har blitt en stor suksess, både i Norge og internasjonalt.

Jacobsen har mottatt det meste av litterære priser, bl.a. Tarjei Vesaas debutantpris, Kritikerprisen, Ungdommens Kritikerpris, Riksmålsprisen, Bokhandelprisen, Gyldendalprisen, og er to ganger nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Både Hoggerne og Vidunderbarn har vært innstilt til den internasjonale IMPAC-prisen. I 2017 ble han shortlistet til The Man Booker International Prize for De usynlige, som den første norske forfatter noensinne.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.