Gå videre til innhold
May Lis Ruus er en av Bergens mestselgende forfattere,  hennes nye serie Tidløs er i salg 30. oktober
May Lis Ruus er en av Bergens mestselgende forfattere, hennes nye serie Tidløs er i salg 30. oktober

Pressemelding -

​Ny romanserie fra May Lis Ruus, en av Bergens mestselgende forfattere

Allehelgensaften er til alle tider blitt regnet som en magisk og farlig natt. På denne datoen i 2020 er arkeologistudent Malin omviser i Rosenkrantztårnet i Bergen. Ved stengetid tar hun en runde ned i den dunkle kjelleren for å se til at alle har gått. I fangehullet er det mørkt og tomt, og med ett hugger en fornemmelse tak i henne. En følelse av ikke å være alene …. 

Slik starter May Lis Ruus nye romanserie, Tidløs. Serien lanseres fredag 30. oktober, en dato som ikke er tilfeldig valgt. Historien i Tidløs starter på allehelgensaften 2020, en dag som viser seg å bli skjebnesvanger for hovedpersonen Malin, når hun på mystisk vis blir virvlet inn i fortiden.

Populær bergensforfatter
Tidløs er May Lis Ruus’ tredje romanserie, med årene har hun blitt en av de mestselgende forfatterne fra Bergen.
Ruus har tidligere utgitt Nattmannens datter og Papirslottet, i tillegg til De fremmede, en serie som er utgitt eksklusivt på lydbok.

Tidløs utgis i sesonger, akkurat som en tv-serie, og første sesong er på 12 bøker. Dette er et helt nytt format for serieromanene – nå har leserne mulighet til å avslutte lesingen etter hver sesong. 


Hvis du kunne reise i tid, ville du reist fremover eller bakover ..?
Også denne gangen har May Lis Ruus lagt handlingen til Bergen, og Tidløs har blitt en magisk og spektakulær tidsreise.

– I Tidløs får vi kjenne på hvordan det var å leve i Norge i fordums tid, med hverdagsliv, kulturforskjeller og et annerledes tankegods. I en magisk tid, der skyene og andre naturfenomener ble tolket som tegn, og Bergen ble omtalt som en syndens og voldens by. I denne heksegryten av tro og overtro dukker Malin opp, og hun blir tatt for å være en himmelsendt engel som skal redde byen fra dens undergang. Det er mye å ta innover seg for en ung kvinne som ikke er noen engel, men en helt vanlig person, forteller May Lis Ruus.

Svært populær sjanger
Serieromaner er en utrolig populær boksjanger i Norge, hver uke selges tusenvis av bøker i dagligvare og kiosk. Cappelen Damm utgir serier under varemerket NorskeSerier, og forlaget lanserer cirka seks nye serier i året. For øyeblikket har NorskeSerier hele 21 serier i salg.

Kontakt i forlaget: Ane Linn Ringstad:ane.linn.ringstad@cappelendamm.no / tlf. 900 68 219

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.