Følg Cappelen Damm

​Ny romanserie fra May Lis Ruus, en av Bergens mestselgende forfattere

Pressemelding   •   okt 29, 2020 13:28 CET

May Lis Ruus er en av Bergens mestselgende forfattere, hennes nye serie Tidløs er i salg 30. oktober

Allehelgensaften er til alle tider blitt regnet som en magisk og farlig natt. På denne datoen i 2020 er arkeologistudent Malin omviser i Rosenkrantztårnet i Bergen. Ved stengetid tar hun en runde ned i den dunkle kjelleren for å se til at alle har gått. I fangehullet er det mørkt og tomt, og med ett hugger en fornemmelse tak i henne. En følelse av ikke å være alene …. 

Slik starter May Lis Ruus nye romanserie, Tidløs. Serien lanseres fredag 30. oktober, en dato som ikke er tilfeldig valgt. Historien i Tidløs starter på allehelgensaften 2020, en dag som viser seg å bli skjebnesvanger for hovedpersonen Malin, når hun på mystisk vis blir virvlet inn i fortiden.

Populær bergensforfatter
Tidløs er May Lis Ruus’ tredje romanserie, med årene har hun blitt en av de mestselgende forfatterne fra Bergen.
Ruus har tidligere utgitt Nattmannens datter og Papirslottet, i tillegg til De fremmede, en serie som er utgitt eksklusivt på lydbok.

Tidløs utgis i sesonger, akkurat som en tv-serie, og første sesong er på 12 bøker. Dette er et helt nytt format for serieromanene – nå har leserne mulighet til å avslutte lesingen etter hver sesong. 


Hvis du kunne reise i tid, ville du reist fremover eller bakover ..?
Også denne gangen har May Lis Ruus lagt handlingen til Bergen, og Tidløs har blitt en magisk og spektakulær tidsreise.

– I Tidløs får vi kjenne på hvordan det var å leve i Norge i fordums tid, med hverdagsliv, kulturforskjeller og et annerledes tankegods. I en magisk tid, der skyene og andre naturfenomener ble tolket som tegn, og Bergen ble omtalt som en syndens og voldens by. I denne heksegryten av tro og overtro dukker Malin opp, og hun blir tatt for å være en himmelsendt engel som skal redde byen fra dens undergang. Det er mye å ta innover seg for en ung kvinne som ikke er noen engel, men en helt vanlig person, forteller May Lis Ruus.

Svært populær sjanger
Serieromaner er en utrolig populær boksjanger i Norge, hver uke selges tusenvis av bøker i dagligvare og kiosk. Cappelen Damm utgir serier under varemerket NorskeSerier, og forlaget lanserer cirka seks nye serier i året. For øyeblikket har NorskeSerier hele 21 serier i salg.

Kontakt i forlaget: Ane Linn Ringstad:ane.linn.ringstad@cappelendamm.no / tlf. 900 68 219

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.