Gå videre til innhold
Gode fortellinger i tegneserieformat er populært, nå er to nye, norskproduserte bøker på markedet
Gode fortellinger i tegneserieformat er populært, nå er to nye, norskproduserte bøker på markedet

Pressemelding -

Nye tilskudd til det norske tegneserieuniverset

Cappelen Damm utgir i disse dager to nye tegneserieromaner for ungdom. Den ene er tuftet på norsk folketro, den andre på hiphop og oppveksthistorie - men begge har Oslo som bakteppe.

Hva skjuler seg i Oslos skygger?
Hva gjør du når du får vite at huldra, nøkken og nissene ikke er skrøner som er funnet på for å skremme småbarn, men faktisk skjuler seg i skyggene i Oslos gater? Den argentinske tegneserieillustratøren Luis Guaragna er nå bosatt i Tromsø, og har slått seg sammen med den erfarne forfatteren Aleksander Kirkwood Brown. Sammen har de to skapt den spennende, nye tegneserien Bergtatt som tar oss med til Oslos underby: En annen verden, skjult for folk flest, en verden av glemte skapninger, magi og mørke eventyr.

Oppvekstskildring fra Oslo øst
Mens Bergtatt tar leserne med til Oslos skjulte underverden, tar Don Martin, Fela og Castros nye tegneserie Blokk til blokk oss med til det heftige livet på Oslos østkanten. Boken er en levende og tøff oppvekstskildring fra østkant-Oslo illustrert av tegneserieskaper og illustratør Andreas Iversen. Iversen har skapt et heftig tegneserieunivers hvor rapperne Don Martin, Fela og Castro forteller sine historier og tar leserne med inn i blokka, bak musikken og tekstene sine. Blokk til blokk handler om oppvekst, vennskap, veivalg og sår familiehistorie og ikke minst om da hiphopen kom til Norge. 

Det handler om at hvor du kommer fra er ikke bare et sted du ikke har valgt. Det er også med på å gjøre deg til den du er

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.