Gå videre til innhold

Pressemelding -

Nytt fra Cappelen Damm uke 18 og 19

Kommende uke besøker Ingrid Betancourt Norge for å lansere boken Selv tausheten tar slutt, Elin Riise debuterer med den pirrende tittelen Luremus, Colin McCanns prisbelønte New York-roman Let the World Spin, kommer i norsk oversettelse, og vi utgir vi en helt spesiell bok for alle amatørornitologer, beskrivelse av 150 fugler hvor den glade sang er bare et tastetrykk unna!

Ingeborg Arvola: Grisehjerter (roman)
Kollektivromanen som tematisk spenner fra samlivsproblemer via skjønnhetsindustri og spilleavhengighet til organtyveri.

Elin Riise: Luremus (roman, chic-lit)
Denne norske chick lit-en handler selvsagt om det alle jenter er opptatt av; å finne Mr. Right før det er for seint. Luremus er en kjapp, frekk og hylende morsom fortelling om Siw Anette, eller Siwa som hun kalles, og hennes forrykende jakt på drømmemannen! Elin Rise er født i 1983 og vokste opp i Tønsberg. Hun har studert journalistikk og film/tv og har jobbet som fotograf, klipper og innenfor psykiatrien. Luremus er hennes første roman.

Siri Østli: Det søte liv (roman, chic-lit)
Mari, Charlotte og Irmela vokser opp på småstedet Barkestad. Som bestevenninner deler de alt – helt til en ungdomskrangel ødelegger forholdet mellom Charlotte og Irmela. Noen år etter møtes de på Grünerløkka i Oslo, der Mari tappert prøver å megle mellom venninnene, selv om hun har sine egne saker å stri med. Det har de i grunnen alle tre.

Kathrin Schmidt: Du skal ikke dø (roman)
En sterk roman om en kvinne som våkner etter hjerneslag og iherdig kjemper seg tilbake til livet. Romanen forteller historien om hvordan hun gjenerobrer verden. Stavelse for stavelse, setning for setning, søker hovedpersonen etter sitt tapte språk og sin tapte hukommelse. Tildelt Deutscher Buchpreis i 2009.

Colum McCann: La kloden spinne (roman)
I april 1974 balanserer en ung mann på line mellom World Trade Center-tårnene i New York. I gatene under samles forbløffede mennesker. Vi følger et knippe av disse menneskeskjebnene i denne kritikerroste romanen som på en gripende og treffsikker måte fanger en by, en tid og et folk.

Elizabeth Kostova: Svanetyvene (roman)
Robert Oliver er en kjent maler som ødelegger et maleri i nasjonalgalleriet. Hva får en kunstner til å ødelegge det han setter høyere enn noe annet? Han er taus overfor alle som prøver å hjelpe ham. Bare en enkelt forklaring før han slutter å snakke: «Jeg gjorde det for henne.»

Håkan Östlundh: Utro (roman)
Det virker ikke som Paul og Ylva har noe til felles. Men de hemmelige, lidenskapelige møtene deres får begge til å føle seg ekstra levende. En samlivsroman om pasjon og lojalitet og et skjebnedrama om en ungdoms død. Romanen levner ingen uberørt.

John Grisham: Livet utenfor (fortellinger)
7 historier som kunne ha blitt fortalt på en doven søndag. Noen er rørende, andre mørke og dystre og andre igjen rørende, men alle slår an strenger hos leseren og viser Grishams forfatterklo. 

Félix J. Palma: Tidskartet (roman)
I Viktoriatidens London tilbyr Murrays Tidsreiser alle muligheten til å reise i tid. Men boken handler kanskje mest om hvordan fantasien kan redde liv og om kjærlighetens uovervinnelige bånd. Tidskartet er en spennende bok fylt av romantikk og eventyr.

Informasjonsansvarlig: Inger Skarre, inger.skarre@cappelendamm.no

Dolumentar

Ingrid Betancourt: Selv tausheten tar slutt
I seks og et halvt år ble Betancourt holdt fanget av FARC-geriljaen i den colombianske jungelen. Dette er hennes personlige beretning om årene i fangenskap og en betraktning over frykten for eget liv, over frihet, håp og det som inspirerer håp. Gjennom bønn og daglige rutiner klarer Betancourt det utenkelige; å flykte fra det vonde i situasjonen og finne ro.


Informasjonsansvarlig: Tone Hansen,
tone.hansen@cappelendamm.no

Fakta

Jan Pedersen og Lars Svensson: Fuglesang. 150 norske fugler – beskrivelse og lyder
Denne helt spesielle boken er et must for alle fugleinteresserte. Stort format, praktfulle fotografier og en egen lydboks hvor man lett kan trykke seg fram til den riktige fuglelyd.

Magne Klann: Havneboka – Skagerrak
Denne guideboken gir deg de beste havnene fra kysten av Norge, Sverige og Danmark, alle presentert med kart og flyfoto. Boken er ideell for sommerferien i båt, og du behøver bare én guidebok. Boken er i et hendig format med spiralinnbinding.

Bergitte Andersen og Ole Jacob Eide: Barnehageliv
I Norge tilbringer over 260 000 barn det meste av tiden sin i barnehage. Denne boken omfatter alt du trenger å vite om barnets hverdag i barnehagen, om alt som skjer der og praktiske råd og tips om eksempelvis klær, utstyr, matpakke og sykdom. Boken forteller deg hva du kan forvente deg av barnehagen og de ansatte der og hvilke lover og rettigheter som gjelder. Boken gir også råd og veiledning til foreldre med barn som skal begynne i barnehage for første gang, om valg av hvilken barnehage man bør velge og om innkjøringen den første tiden.

Informasjonsansvarlig: Anne Østgaard, anne.ostgaard@cappelendamm.no

Arrangementer

02.05 15:00 - 17:00 Lansering: Det søte Liv av Siri Østli

04.05 19:00 - 23:00 Lansering: Luremus av Elin Rise. Påmelding til: pamelding@cappelendamm.no

04.05 18:00 - 19:30 ”Åpen dør”, Ingrid Betancourt i samtale med forlagssjef Ida Berntsen. “Selv tausheten tar slutt”

05.05 16:00 - 17:00 Redaktørens hjørne

05.05. 17:00 - 19:00 Lansering: Østenfor sol av Synnøve Eriksen

07.05 13:00 - 14:00 Lesestund på lørdag (nytt lørdagsarrangement)

10.05 19:00 - 22:00 Lansering: Grisehjerter av Ingeborg Arvola

12.05 16:00 - 17:00 Redaktørens hjørne

14.05 13:00 - 14:00 Lesestund på lørdag

Kontaktperson i forlaget: Kristin Eick Viuf,
kristin.eick.viuf@cappelendamm.no

Med vennlig hilsen
Ingunn Lindborg, ingunn.lindborg@cappelendamm.no, 90050247

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.