Gå videre til innhold
Nytt VAGANT ute nå

Pressemelding -

Nytt VAGANT ute nå

NYTT TIDSSKRIFTNUMMER: I Vagant nr. 3/2013 finner du en fyldig bolk om den svenske forfatteren Stig Larsson. Les ellers om bl.a. Bas Jan Ader, Ingvild H. Rishøi, årets stortingsvalg som et "Civita-valg" og om rockens plass i Vagant.

Vagant fyller i 2013 25 år og ble i april kåret til Årets tidsskrift av Norsk tidsskriftsforening. Cappelen Damms tidsskrift for litteratur, kunst, film, ideer og samtidsdebatt er nå ute med et nytt rikholdig nummer.

Fra innholdet:

  • I sentrum av nummeret befinner en bolk om den svenske forfatteren Stig Larsson seg – i form av en forfatterenquête om hans nye, selvbiografiske verk og to intervjuer gjort med 20 års mellomrom. Samtidig som Vagant-nummeret utkommer, publiserer Pelikanen forlag Larssons Når du kjenner at det går mot slutten.
  • En annen temaavdeling tar for seg billedkunstneren Bas Jan Ader, en viktig forgjenger for vår tids konseptuelle kunst.
  • På lederplass analyseres valget 2013 som et «Civita-valg», tidsskriftet Minerva blir trukket frem som en sentral ideologisk aktør og redaksjonen tar til orde for å innlemme nettidsskrifter i en fornyet pressestøtteordning.
  • Stig Sæterbakken etterlot seg ved sin død i januar 2012 flere upubliserte essays. Vagant trykker et av dem, der han tar for seg tre romaner av Morten Claussen.
  • Nummeret presenterer den første omfattende forfatterskapsomtalen av Ingvild H. Rishøi, årets vinner av P.H. Enquist-prisen.
  • Sigurd Tenningen og Andreas Töpfer har samarbeidet om et visuelt essay: «Historiens blanke ark», som tar utgangspunkt i lykken i litteraturen.
  • I nummerets jubileumssak skriver Vinduet-kollega Audun Vinger om rockens plass i Vagants første årganger.

Mer informasjon på vagant.no

Kontakt ansvarlig redaktør Audun Lindholm: audun.lindholm@cappelendamm.no | tlf.: 976 62 032.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.