Følg Cappelen Damm

Obama setter helt ny standard for politisk litteratur, skriver danske Politiken

Pressemelding   •   nov 17, 2020 12:45 CET

Et lovet land er uvanlig intim og selvgranskende memoarbok

I dag ble første bind av Barack Obamas presidentmemoarer lansert under tittelen Et lovet land. Boken utgis samtidig på 25 språk. 

I dette spennende og etterlengtede første bindet av sine presidenterindringer forteller Barack Obama om sin usannsynlige reise fra identitetssøkende, ung mann til leder for den frie verden, og han beskriver i usedvanlig personlig detalj både sin politiske skolering og milepælene i den første, historiske presidentperioden – en tid med dramatiske omveltninger og stor uro.

Strålende anmeldelser
Anmeldelsene av boken er allerede begynt å komme rundt i verden, og det er en svært positiv start:

Den danske avisen Politiken gir boken terningkast 6 og mener den setter en helt ny standard for politisk litteratur.
Danske Kristelig Dagblad gir boken terningkast 5 og trekker frem at den er uhyre velskrevet.

Amerikanske The New York Times' anmelder mener «Obama er en utsøkt forfatter. Ikke bare unngår denne boken det kjedsommelige, noe som ville være forventet, til og med tilgitt, av en så omfangsrik selvbiografi, men den er nesten gjennomgående en nytelse å lese, setning for setning, prosaen er tidvis praktfull, detaljnivået er finkornet og livaktig.»

Under overskriften "Mesterlig og melankolsk om håpets skjørhet" skriver Los Angeles Times: "Det er en litterær storhet ved denne, helt klart — her er referanser til Hemingway og Yeats og dramatiske gjenfortellinger av høydepunkter og bunnpunkter fanget i en ofte Sorkin-aktig dialog. Men triumfene er heftet med grublende refleksjoner rundt de uunngåelige begrensningene som er lagt på presidentembetet. I dette overraskende fartsfylte bindet ligger motet ikke alltid i håpet, men i annerkjennelsen av hvor dårlig det er stilt med dette motet."

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.