Gå videre til innhold
Fra tildelingen av årets Deutscher Jugendliteraturpreis under bokmessen i Frankfurt. En stolt prisvinner, Øyvind Torseter, nr. to fra venstre.
Fra tildelingen av årets Deutscher Jugendliteraturpreis under bokmessen i Frankfurt. En stolt prisvinner, Øyvind Torseter, nr. to fra venstre.

Pressemelding -

Øyvind Torseter tildelt Deutscher Jugendliteraturpreis 2018

lllustratør og forfatter Øyvind Torseter er tildelt Deutscher Jugendliteraturpreis 2018 for bildeboken Mulegutten.D en originale og vakre boken, som kom på norsk i 2015, er en episk Askeladden-historie med moderne vri. Boken er, som andre av Torseters bøker, solgt til en rekke land.

Deutscher Jugendliteraturpreis
Deutscher Jugendliteraturpreis er en av verdens mest prestisjefylte litteraturpriser. Prisen gis «for fremragende barne- og ungdomslitteratur». Den omfatter tyskspråklige og oversatte bøker, og kan gis til både forfattere og illustratører. Prisen ble etablert i 1956 av den (vest)tyske stat, og deles årlig ut under den internasjonale bokmessen i Frankfurt.

Øyvind Torseter
Øyvind Torseter (f. 1972) er fra Hamar, men bosatt i Oslo. Han er en svært anerkjent bildekunstner, illustratør, tegneserieskaper og forfatter. Han har mottatt en rekke høythengende norske og internasjonale priser og utmerkelser – over 40 i alt. For sine egne bøker, Avstikkere (2007), mottok han barnebøkenes gjeveste pris: BolognaRagazzi Award, og for Hullet (2012) ble han belønnet med den prestisjefylte franske Prix Jeune Alber og utmerkelsen Årets vakreste bok. I 2014 ble han og forfatter Håkon Øverås tildelt Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for bildeboken Brune. Karakteren Mulegutten har dukket opp igjen i Mulysses (2017) og Altmuligmannen, som lanseres nå i høst. Begge disse bøkene er frittstående fortellinger om Mulegutten på nye eventyr.

Kontakt i forlaget:
Forlagssjef Ragnfrid Trohaug, ragnfrid,trohaug@cappelendamm.no / Mobil: 957 70 347

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.