Gå videre til innhold
Om å møte sin innerste frykt

Pressemelding -

Om å møte sin innerste frykt

Benedicte Meyer Kronebergs debutbok av fjoråret, Ingen skal høre hvor stille det er, fikk anmelderne til å ta frem superlativene. Aftenposten omtalte boka som beste debutroman i 2010. Nå er Meyer Kroneberg aktuell med sin andre roman, En rettferdig krig.

En rettferdig krig
er en bok om å møte sin innerste frykt og om mulighetene for å forandre livet.

Det er desember og vi følger en familie i noen intense dager. For slagpasienten Hans handler det om forholdet til fysioterapeuten Terje. Han er lenket til rullestolen, har mistet språket og ser sine omgivelser på en helt ny måte. Herfra tar han opp kampen for sin egen verdighet. Eks-kona hans, journalisten Karin, har blitt lei av jobben og tenker mer og mer på hva hun kan ha mistet ved å prioritere karrieren og sin egen uavhengighet foran alt. Denne uken møter hun en gammel kjæreste, og spørsmålet melder seg: Er det for sent? Deres svigersønn, Erik tilbringer dagene på Oslo S. Han har vært soldat og sitter fast i en tidligere hendelse i Afghanistan. Han orker nesten ikke å ha noen rundt seg, og sliter med gjentatte mareritt.

Live, Eriks kone og datteren til Karin og Hans, er bortreist disse dagene. I hennes fravær knyttes de tre historiene sammen, og alle tre må tenke gjennom forholdet sitt til Live. Hvem er vi for hverandre? Hva vet vi om våre nærmeste?

Sagt om Ingen skal høre hvor stille det er (2010):

«Disse bøkene er verd å huske fra 2010:
(...) Benedicte Meyer Kronebergs Ingen skal høre hvor stille det er er beste debutroman." Terje Stemland, Aftenposten

"Debutant Benedicte Meyer Kroneberg er fingernæm i skildringa  av ansvaret som blir lagt på vesle Hanna, og forteljarrøysta i Ingen skal høre hvor stille det er minner meg om Merete Lindstrøms
tette og sterke prosa. I delar av Kronebergs roman finst eit eksistensielt ubehag midt i det enkle og fint ladde språket". Margunn Vikingstad, Dag og Tid  

«Benedicte Meyer Kroneberg debuterer med en bevegende fortelling om et barn under press»
Maja Troberg Djuve, Dagbladet

Benedicte Meyer Kroneberg
er født i 1972 i Oslo, men bor på Hisøy utenfor Arendal. Hun har hovedfag i nordisk litteratur fra NTNU og jobber som lærer i ungdomstrinnet. Hennes første bok Ingen skal høre hvor stille det er ble av Aftenposten utropt til beste debutroman i 2010. Den ble også solgt til utlandet.
Kontakt Benedicte Meyer Kroneberg: Mobil: 97500901. E-post: b_kroneberg@yahoo.no

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.