Gå videre til innhold
Den ellevte Krimfestivalen fikk i år besøk av rekordmange krimforfattere. Over 60 forfattere, inkludert nesten hele den norske krimeliten deltok på scenen. Foto: Slipstream Media
Den ellevte Krimfestivalen fikk i år besøk av rekordmange krimforfattere. Over 60 forfattere, inkludert nesten hele den norske krimeliten deltok på scenen. Foto: Slipstream Media

Pressemelding -

Over 10 000 besøkende på årets Krimfestival

Krimfestivalen ble arrangert i Oslo for ellevte gang denne helgen. På festivalen deltok et rekordstort antall forfattere, og publikum hadde heller ikke latt seg skremme av pandemien. På de 50 programpostene, som var spredd over tre dager, deltok over 10 000 besøkende i tillegg til over 60 krimforfattere, inkludert 25 fra utlandet.

-Det var fint å igjen få ta et dypdykk i vår store fascinasjon for krimlitteraturen eller det Knut Nærum kaller vår «dødskos». Festivalen var preget av en utrolig god stemning. Den enorme begeistringen hos publikum ble gjenspeilet av ellevilt glade forfattere som i likhet med oss andre nå i to år har vært mer eller mindre isolerte, sier festivalsjef Knut Gørvell. Han forteller videre at den svenske krimdronningen Tove Alsterdal hadde følgende konklusjon: «Den trävligste krimfestivalen i Norden, nei i verden», mens finske Elina Backman mente det var «en ufattelig flott festival». 

Festivalsjef Knut Gørvell forteller også at han er meget stolt over at han og Pip Hallén på vegne av Krimfestivalen fikk Rivertonklubbens ærespris på festivalens åpningsdag. Han var ikke mindre stolt etter tre dager med smekkfulle arrangement i Cappelen Damm-huset og på Centralteatret. -Vi har gledet oss og jobbet hard i lang tid for få til Krimfestivalen. På forhånd var vi bekymret for at publikum skulle svikte litt i angsten etter pandemien. Men dette er blitt et kriminelt flott eventyr av en festival. Og om ett år er Krimfestivalen tilbake, melder Gørvell som allerede er i gang med å planlegge neste års programposter.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.