Gå videre til innhold
Det er snart 75 år siden den første boken om Pippi Langstrømpe ble lansert. Det markeres blant annet ved et samarbeid med Redd barna i kampen for barn på flukt.
Det er snart 75 år siden den første boken om Pippi Langstrømpe ble lansert. Det markeres blant annet ved et samarbeid med Redd barna i kampen for barn på flukt.

Pressemelding -

​Pippi Langstrømpe og Redd barna i samarbeid for barn på flukt

Snart fyller Pippi Langstrømpe 75 år.
2020 blir et jubileumsår med spesielt fokus på barn på flukt. 
I samarbeid med kjente merkevarer og anerkjente utgivere 
vil Pippi Langstrømpe støtte Redd Barnas arbeid for jenter på flukt.

Neste år blir Pippi Langstrømpe 75 år.
Eller, den første boken om Pippi blir 75 - hun vil alltid være 9 år gammel.
Boken "Pippi Langstrømpe" ble publisert høsten 1945, i en tid da millioner av mennesker ble tvunget til å flykte - mange av dem barn.
Fra en verden ødelagt av krig skrev Astrid Lindgren frem en helt ny type jentekarakter. En sterk, snill, nysgjerrig, anti-autoritær og leken jente som bidrar til at ekstraordinære ting skjer.
I dag, 75 år etter den første utgivelsen, blir flere personer enn noensinne tvunget på flukt. Ifølge UNHCR dreier det seg om 68,5 millioner, og halvparten av disse er barn. Jenter er spesielt sårbare i fluktsituasjonen. Mange av dem er også alene, eller skilt fra foreldrene sine.

Som et bidrag i arbeidet for å bedre situasjonen for barn på flukt, og for å hylle Pippi Langstrømpe som rollemodell og ivareta arven etter Astrid Lindgrens arbeid for barns rettigheter, har Astrid Lindgren Company valgt å inngå samarbeid med Redd barna.

- Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å feire Pippi enn å la henne støtte verdens mest sårbare barn i dag - jenter på flukt. Min bestemor Astrid Lindgrens kamp for barns rettigheter var et livsprosjekt. Det ser man i alle hennes historier, men også i hennes arbeid som påvirker. Hun var en ambassadør for barn, uavhengig av deres bakgrunn eller livssituasjon. For oss på Astrid Lindgren Company er det viktig å fortsette dette arbeidet. Vi er veldig glade og stolte over muligheten til å få samarbeide med Redd barna, sier Olle Nyman, konsernsjef, Astrid Lindgren Company.

Redd barna arbeider for å sikre at barns rettigheter respekteres og har startet programmet Girls on the Move

- Redd barna er spent på å samarbeide med Astrid Lindgren Company. Astrid Lindgren var en ekte mester i kampen for barns rettigheter. Dette partnerskapet gjør det mulig for oss å investere i og fokusere på programmer for barn på flukt, da med et spesielt fokus på jenter som er særlig utsatt for farer under flukten. Vi er takknemlige for støtten fra Astrid Lindgren Company, den vil hjelpe oss med å styrke vårt arbeid for disse jentene, sier generalsekretær Helle Thorning-Schmidt, Redd Barna International

For mer informasjon, kontakt
Cilla Nergårdh, Head of Communications, Astrid Lindgren Company
Mail: cilla.nergardh@astridlindgren.se or phone: +46 (0) 709-384652

Anne Thorngren, Press Manager, Save the Children
Mail: anne.thorngren@rb.se or phone: +46 (0) 72-357 67 56

Om Astrid Lindgren Company
Astrid Lindgrens arbeid er unikt og viktig. Hun var en overbevist humanist. Hun kjempet for barns rettigheter, for likestilling og for dyrs rettigheter. Hun representerte sine synspunkter med både mot og alvor, samt humor og kjærlighet. Men det er som forfatter av barnebøker Astrid ble verdenskjent. Rettighetsselskapet Astrid Lindgren AB eies av Astrid Lindgrens barn og barnebarn. Virksomheten er basert på kjærlighet til Astrid Lindgren, hennes engasjement og hennes arbeid.

Om Redd barna
Redd barna er en global barnevernsorganisasjon som har eksisterte siden 1919. De kjemper for barns rettigheter til å overleve, utvikle seg og vokse opp i sikkerhet, og de eksisterer i over 120 land. Redd barna er politisk og religiøst uavhengige og har FNs konvensjon om barnets rettigheter, barnekonvensjonen, som grunnlag for alt sitt arbeid

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.