Gå videre til innhold
Åpenhet og kunnskap er viktig i arbeidet for god psykisk helse.
Åpenhet og kunnskap er viktig i arbeidet for god psykisk helse.

Pressemelding -

Psykisk helse og livets små og store utfordringer står på agendaen i Cappelen Damms nye podkastserie Under overflaten

Verdensdagen for psykisk helse er 10. oktober, og årets tema er Livet under og etter pandemien.

Med en podkastserie, to BOM-filmer og et bredt utvalg bøker og annet innhold, ønsker Cappelen Damm å bidra med kunnskap og åpenhet rundt tematikken psykisk helse. 

I podkastserien Under overflaten reiser journalist Martin Giæver hjem til en rekke forfattere for å bli ordentlig kjent med dem.

Humorist Else Kåss Furuseth forteller om hvordan hun skjulte at hun gikk til psykolog. Vår avtroppende kultur- og likestillingsminister Abid Raja gir innblikk i en barndom med fysisk og psykisk vold. Forfatterne bak Helt ærlig, psykolog Kirsten Holtmon Resaland og lege Astrid Nylander Almaas snakker om hvordan tanker kan være destruktive, men også konstruktive. Trygve Skaug, den folkekjære artisten og poeten som berører mange med sine tekster, har flyttet inn i nytt hus og byr på kaffe, kanelboller, diktopplesning og sin aller nyeste låt. Forfatter og journalist Marte Spurkland snakker om hvordan mennesker kan reise seg etter å ha vært ved tilværelsens absolutte ytterkant. I sin nyeste bok, Ut av krisen, skriver hun om mennesker som opplever krise, sammenbrudd og tilsynelatende håpløshet, men også om mot og den ukjente styrken som bor i oss alle.

Alle Under overflaten-episodene finner du her
.


Filmer hvor barnas egen reporter - BOM - tar en viktig prat med utvalgte forfattere  
I tillegg til ny podkastserie har Cappelen Damm laget to filmer hvor BOM, kjent fra Cappelen Damm Utdanning som barnas egen reporter alias Harald Stoltenberg, møter Gro Dahle og Anna Fiske. 

Gro Dahle står bak et helt bibliotek med gode samtalebøker om vanskelige temaer som kjønnsforvirring, incest, omsorgssvikt og skilsmisse. Den nye bildebok hennes, Dagen, handler om barnedepresjon. Se filmen her

Anna Fiske gir også svar på en rekke vanskelige spørsmål i sine bøker for barn. Det er aldri barnas feil når voksne har det vondt eller gjør feil, skriver Fiske i den nye boken Hvordan være voksen. Se filmen her


Bredt spekter av bøker som tar for seg psykisk helse
Cappelen Damm utgir en rekke bøker som på ulikt vis tar for seg temaet psykisk helse og livsmestring. Det er et stort spenn i utgivelsene. Noen er skrevet av helsearbeidere og andre fagfolk, andre av sakprosa- og skjønnlitterære forfattere. Det er bøker som gir innsikt i ulike former for psykiske utfordringer, bøker som egner seg for samtaler, og bøker som gir verktøy og tips til selvhjelp. Du kan få en oversikt over mange av disse her: Psykisk-helse | Cappelen Damm forlag

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.