Gå videre til innhold
Cappelen Damm Agency opplever internasjonal suksess og hadde i 2019  rekordsalg av litterære rettigheter
Cappelen Damm Agency opplever internasjonal suksess og hadde i 2019 rekordsalg av litterære rettigheter

Pressemelding -

​Rekordsalg av bokrettigheter til utlandet

Interessen for norsk litteratur er stor ute i verden, og Cappelen Damm Agency kan melde at 2019 ble et rekordår. Over 400 rettigheter ble solgt i løpet av fjoråret.

Cappelen Damm Agency arbeider bredt ut over hele verden med å selge videre rettigheter til bøker utgitt av Cappelen Damm.

-Vi ser et bredt nedslagsfelt for norsk litteratur. I 2019 solgte vi rettigheter til hele 41 land. Foruten de tradisjonelle markedene som Norden og store europeiske markeder som Tyskland, Frankrike eller Spania, har vi også land som Aserbajdsjan, India og til og med Syria på listen. Dette viser en god og bred interesse for norsk litteratur, men også at vi leverer kvalitet i alle ledd, både på tekst og bildesiden til godt gjennomarbeidede bøker, forteller Ingvild Haugland, som leder Cappelen Damm Agency.


-Det er spesielt gledelig å se den store interessen det har vært for norsk litteratur i forbindelse med at Norge var gjesteland i Frankfurt i 2019, sier Haugland, som tror satsingen på norsk litteratur i Tyskland generelt og under bokmessen i Frankfurt spesielt nå vil kunne gi ringvirkninger ut over Tysklands grenser.

En døråpner for det internasjonale markedet
Det tyske markedet blir gjerne sett på som en døråpner for det internasjonale markedet for norske forfattere. Cappelen Damm Agency har sett en sterk økning i norske bøker utgitt på det tyskspråklige markedet siste året, og veldig mange norske forfattere opplever nå mye oppmerksomhet og gode salgstall for sine bøker utgitt på tysk. 

Cappelen Damm Agency har hele tiden hatt en langsiktig tanke bak Frankfurtsatsingen, forteller Haugland. -Vi har fra starten tenkt at dette ikke skal være et enkeltstående arrangement, men at det skal brukes som en døråpner for våre forfattere videre ut i verden. Vi kan håpe det er akkurat det vi ser ringvirkninger av allerede nå, sier Haugland. 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.