Gå videre til innhold
Reven og den retthalede Grisungen er to underlige typer som er elsket av både barn og voksne. Bøkene om de to er trykket i 235 000 eksemplarer bare i Norge.
Reven og den retthalede Grisungen er to underlige typer som er elsket av både barn og voksne. Bøkene om de to er trykket i 235 000 eksemplarer bare i Norge.

Pressemelding -

Reven og den retthalede Grisungen fyller 25 år - en ellevill suksesshistorie!

Det er 25 år siden Reven og den retthalede Grisungen så dagens lys gjennom boken Reddikhaien og andre fortellinger om Reven og Grisungen. Senere har det kommet en rekke bøker om de to naive og eventyrlystne vennene. Bøkene er oversatt til en rekke språk og er totalt trykket i 235 000 eksemplarer; 80 000 bare i Kina! Bak suksessen står forfatter Norges mestselgende barnebokforfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Per Dybvig. Mange forbinder Rørvik med bøkene om Bukkene Bruse, som bare i Norge har solgt over en halv million eksemplarer.

For noen typer!
I bøkene blir leserne presentert for Dåsemikler, Fjompenisser, Julefuter, Vaffelfisker, Katalonske kjempegjøker og en og annen Ekspert. Og innretninger som konglesugere og tutomater. Historiene som fortelles er elleville, med appell til både barn og voksne. I alt er det utgitt 13 bøker om Reven og Grisungen. I disse dager foreligger samleutgaven Reven og Grisungen Sommerspesial med fortellingene Vaffelfisken og Kumatpakkene. Neste år kommer bok nr. 14, Grisaldo - som skal komme i god tid til Fotball-VM høsten 2022. Man kan ane hva som er tematikken her. Per Dybvig er i gang med fargerike illustrasjoner, som alltid skreddersydd til teksten.

Vel 117 000 bøker bare i Norge
Bøkene er oversatt til dansk, svensk, polsk, kinesisk og russisk. Oversetter Olga Drobot vant forøvrig en russisk litteraturpris for beste oversatte barnebok i fjor for Reddikhaien. Da ble boken kjøpt inn ekstra av bibliotekene etterpå. Snart er historiene om Reven og Grisungen også å finne på tysk. Hele serien er tilgjengelig som lydbøker hos Storytel - hvor de har en stor og trofast lytterskare. Forfatter Bjørn F. Rørvik har selv lest inn alle bøkene

Reven og Grisungen på scenen
Her er en oversikt over profesjonelle teateroppsetninger med Reven og Grisungen:

Teater Joker: Tutomaten, Rebusløpet

Teatret Vårt: Prikkesyken, Konglesugeren

Haugesund Teater: Julefuten, Vaffelfisken

Brageteatret: Myggsprayen

I tillegg er flere av historiene dramatisert av amatørteatre og kulturskoler rundt om i landet. Akkurat nå jobber Bjørn F. Rørvik med manus til en oppsetning som skal ha premiere neste år, men hva og hvor er foreløpig hemmelig. 

Kontaktinfo
Bjørn F. Rørvik: Mobil 995 02 152 / E-post: granmeis@online.no
Anne Østgaard: Mobil 971 64 649 / E-post: anne.ostgaard@cappelendamm.no

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.