Gå videre til innhold
Roy Jacobsens kritikerroste bestselger  utkom her hjemme i 2013 og ble en umiddelbar suksess med over 170 000 solgte eksemplarer. Den er hittil utgitt i 15 land. Foto: Fredrik Arff
Roy Jacobsens kritikerroste bestselger utkom her hjemme i 2013 og ble en umiddelbar suksess med over 170 000 solgte eksemplarer. Den er hittil utgitt i 15 land. Foto: Fredrik Arff

Pressemelding -

Roy Jacobsen i finalen om internasjonal prestisjepris.

I går kveld kom Roy Jacobsens kritikerroste roman De usynlige på shortlisten til en av verdens gjeveste litterære priser. The Man Booker International Prize deles ut til fjorårets beste skjønnlitterær bok oversatt til engelsk. Jakobsen er er første nordmann som har kommet så langt i nominasjonsprosessen.

Etter gårsdagens utvelgelse står det kun seks bøker igjen til vinneren kåres 14. juni.

De usynlige utkom her hjemme i 2013 og ble en umiddelbar suksess med over 170 000 solgte eksemplarer. Den er hittil oversatt til 16 språk og utgitt i 15 land. 

Oppfølgeren Hvitt hav utkom i 2015 og har hittil solgt godt over 100 000 eksemplarer.


Tre av de seks nominerte bøkene utgis på norsk av Cappelen Damm. 

I tillegg til Roy Jacobsens De usynlige er både danske Dorthe Nors bok Speil speil blink og Samanta Schweblins Bergningsavstand i forlagets portefølje. Sistnevnte utkommer først i september.

De øvrige nominerte til prisen er:

Mathias Enard (Frankrike) for Compass

David Grossman (Israel) A Horse Walks Into a Bar 

Amos Oz (Israel) Judas


Related links

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.