Gå videre til innhold
Totalt er Roy Jacobsens bøker solgt til nærmere 40 språkområder. Den nye romanen Bare en mor er allerede solgt til Estland, Polen, Sverige, Tsjekkia og Tyskland. Foto Therese Jægtvik
Totalt er Roy Jacobsens bøker solgt til nærmere 40 språkområder. Den nye romanen Bare en mor er allerede solgt til Estland, Polen, Sverige, Tsjekkia og Tyskland. Foto Therese Jægtvik

Pressemelding -

Roy Jacobsens nye roman allerede solgt til fem land

Barrøy-serien til Roy Jacobsen er blant de største kritiker- og salgssuksessene i norsk bokverden de siste årene. Til sammen har de tre første bøkene, De usynlige (2013), Hvitt hav (2015) og Rigels øyne (2017) blitt trykket i over svimlende en halv million eksemplarer, og er solgt til rundt 30 land. I oktober ble fjerde bok i serien, Bare en mor, lansert - og det til strålende kritikker.

Romanserien om Ingrid Barrøy og Helgelandskysten er et stykke norgeshistorie. Men det er ikke bare i Norge Jacobsens bøker vekker begeistring. Etter å ha lest den siste boken utbrøt den svenske forleggeren Håkan Bravinger "den här serien växer till ett riktigt europeiskt storverk". Romanen er allerede solgt til fem land: Estland, Polen, Sverige, Tsjekkia og Tyskland har sikret seg rettighetene for oversettelse.

Prestisjefylte nominasjoner har hatt stor betydning
Som første norske forfatter noensinne ble Roy Jacobsen i 2017 kortlistet til den internasjonale Man Booker-prisen, en av verdens mest prestisjefylte litterære priser. Han var nominert for den kritikerroste romanen De usynlige, som er første bok i Barrøy-serien. De usynlige ble også nominerte til den anerkjente Dublin Literary Award/Impac-prisen.

Ingvild Haugland Blatt i Cappelen Damm Agency kan fortelle at disse nominasjonene har hatt stor betydning for Jacobsens forfatterskap i utlandet. – Slike store priser og nominasjoner betyr mye for oppmerksomhet og salg i utlandet. Mange merker seg at dette er en forfatter med bøker av høy kvalitet, det bidrar til økt interesse, anmeldelser og intervjuer. Totalt er Roy Jacobsens bøker solgt til nærmere 40 språkområder.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.