Gå videre til innhold
Sarah C. J. Willand blir ny administrerende direktør i Norges største forlag, Cappelen Damm. Hun overtar etter Tom Harald Jenssen. Fotokred. Eivind Senneset og Fredrik Arff
Sarah C. J. Willand blir ny administrerende direktør i Norges største forlag, Cappelen Damm. Hun overtar etter Tom Harald Jenssen. Fotokred. Eivind Senneset og Fredrik Arff

Pressemelding -

Sarah C. J. Willand blir ny adm. dir. i Cappelen Damm

Sarah C. J. Willand (45) blir ny administrerende direktør i Norges største forlag, Cappelen Damm. Hun overtar etter Tom Harald Jenssen (69), som etter 44 år i norsk og nordisk bokbransje ønsker å gå av som toppsjef. Willand tiltrer 1. februar 2023.

— Etter et langt forlags- og forretningseventyr ledet av Tom Harald Jenssen har vi i Sarah Willand funnet en sterk og dynamisk leder for neste kapittel i forlagets historie, sier Steffen Kragh, styreleder i Cappelen Damm og CEO i Egmont.

Willand har vært en del av TV 2s ledelse siden 2015, og kommer fra jobben som direktør for organisasjon, markedsføring og kommunikasjon. Hun har til nå sittet i styret i Cappelen Damm, og er blant annet styremedlem i Den norske Opera & Ballett.

— Sarah kommer fra et sterkt publisistisk miljø og representerer en samspillende lederstil. Jeg har sett på nært hold at hun har de egenskapene som skal til for å skape resultater gjennom organisasjonen. Sarah har vært meget sentral i utviklingen av TV 2 som moderne medieselskap og allmenkringkaster, fortsetter Kragh.

Ansettelsen ble besluttet i Cappelen Damms styremøte mandag 7. november.
Sarah C. J. Willand starter i jobben 1. februar 2023.

— Jeg går til denne jobben med glede og forventning. Ikke bare fordi det er spennende, men fordi det er vesentlig. Cappelen Damm representerer kunst, leseglede og kunnskapsformidling og har landets bredeste utgivelsesportefølje skapt av ledende forfattere innen alle sjangre og svært kompetente medarbeidere. Å få mulighet til å lede videreutviklingen av Norges største og viktigste forlag er en drøm av en oppgave og et stort ansvar, sier påtroppende adm. dir. i Cappelen Damm, Sarah C. J. Willand.

Steffen Kragh understreker at ansettelsen av Willand ikke signaliserer noe kursendring i Norges største forlag.

— Dette lederskiftet representerer ingen kursendring for Cappelen Damm. Tom Harald har ledet forlaget aldeles strålende og vi skylder ham en stor takk. Han har hatt en helt avgjørende rolle i utviklingen av Cappelen Damm til dagens posisjon, og jeg vil spesielt trekke frem betydningen av fusjonen mellom Damm og Cappelen i 2007.

— Tom Harald har varslet i god tid at han ønsket å tre tilbake, slik at vi sammen fikk tid til å forberede dette skiftet. Sammen med alle gode kollegaer i Cappelen Damm skal Sarah nå videreutvikle Cappelen Damm som Norges største forlag, sier Kragh.

Tom Harald Jenssen er glad for valget av den nye sjefen.

— Jeg vil gratulere Sarah med Norges mest spennende og morsomme jobb, og forlaget med en ny og ambisiøs leder. Sarah og jeg har hatt gode samtaler som peker mot fortsatt fremgangsrik utvikling for forlaget inn i en ny tid. Dette er en viktig dag for Cappelen Damm, sier Jenssen som fortsetter som rådgiver i Cappelen Damm ut 2023.

For mer informasjon:

Tom Harald Jenssen, kontakt Tone Hansen, Kommunikasjonssjef, Cappelen Damm

tone.hansen@cappelendamm.no – Mob.: 92435573

Sarah C. J. Willand og Steffen Kragh, kontakt Svein Tore Bergestuen, partner Sannum & Bergestuen, st@sannumbergestuen.no– Mob.: 90122142

Om Cappelen Damm:

Cappelen Damm er i dag Norges største og viktigste forlag med markedsledende posisjoner innen alle sjangre og utgivelsesområder. Innen allmennmarkedet (skjønnlitteratur, sakprosa og barnebøker) har forlaget en markedsandel på 42,2% (Forleggerforeningens bransjestatistikk 2021). Utdanningsforleggeriet i Cappelen Damm står særlig sterkt innen digitale og analoge læremidler for grunn- og videregående skole. Det heldigitale læreverket «Skolen fra Cappelen Damm» har i 2022 solgt nærmere 300.000 lisenser til grunnskoler over hele landet. Samlet sett er i dag mer enn hver tredje bok som leses eller lyttes i Norge en Cappelen Damm-bok. Cappelen Damm eier i tillegg Sentraldistribusjon AS og 50% av strømmetjenesten Storytel AS. Forlagsomsetningen i Cappelen Damm vil i 2022 passere 1,2 milliarder kroner. Totalt vil Cappelen Damm sammen med Sentraldistribusjon og andelen i Storytel omsette for over 1,5 milliarder.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.