Gå videre til innhold
Barack Obamas Et lovet land er uvanlig intim og selvgranskende, påpeker anmelderne. Boken selger mer enn noen andre presidentmemoarer og salgstallene er rekord for forleggeren Penguin Random House
Barack Obamas Et lovet land er uvanlig intim og selvgranskende, påpeker anmelderne. Boken selger mer enn noen andre presidentmemoarer og salgstallene er rekord for forleggeren Penguin Random House

Pressemelding -

Skyhøye salgstall for Obamas memoarer

Tidligere president Barack Obamas bok Et lovet land er solgt i over 1,7 millioner eksemplarer i USA og Canada i løpet av den første uken i salg. Det er mer enn noen andre presidentmemoarer. Nå melder Cappelen Damm at også den norske utgaven av Obamas presidentmemoarer går unna. Den norske utgaven av boken ble først trykket i et opplag på 30 000 eksemplarer, men nå går Et lovet land så fort ut av bokhyllene at forlaget har måttet se seg nødt til å trykke ytterligere 10 000 bøker kun en uke etter lanseringen.

En av årets aller beste bøker, mener The New York Times
Obamas Et lovet land har blitt rost av kritikere over hele verden, og denne uken ble boken trukket frem da The New York Times lagde en liste over det de mener er årets ti beste bøker.  

Om boken skriver de blant annet:
Presidentmemoarer er ment å informere, å bygge omdømme og til en viss grad å forme historiefortellingen, og Obamas bok er ikke noe unntak. Det som skiller den fra forgjengernes bøker, er den bemerkelsesverdige graden av introspeksjon. Han inviterer leseren inn i hodet sitt mens han grubler over «liv eller død»- spørsmål rundt nasjonal sikkerhet, og han reflekterer rundt alle aspektene ved beslutningene han tar; han beskriver hvordan det føles å måtte tåle å stå i de mørbankende lovgivningsprosessene og hva han tenker rundt helsereformen og den økonomiske krisen. En lettlest, elegant forfatter, som krydrer fortelling sin med hengivne familieanekdoter og små miniatyrbilder av verdensledere og kolleger.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.