Gå videre til innhold
Charlotte Mohn Gaustad: Slik stekes elgballer

Pressemelding -

Charlotte Mohn Gaustad: Slik stekes elgballer

Elgballene deles i to og renses for hinner. Krydre med salt og pepper.

Stek ballene som kamskjell i en varm panne med litt olje og smør i 1/2 - 1 min. på hver side.

Ny bok: Charlotte Mohn Gaustad "Charlottes viltkokebok" 

Kokk, tv-personlighet og lidenskapelig jeger Charlotte Mohn Gaustad vil gjøre det enkelt å lage viltretter. I «Charlottes viltkokebok» har hun samlet sine beste viltoppskrifter.

Hva med stekte elgballer, kråke, bever eller tapas av trost til middag? Om dette blir for dristig kan man prøve seg på tiurbryst i blåbærsaus, hjorte-entrecôte, haregryte eller elg-lapskaus.

-  Vilt er ikke vanskelig og tilberedning av viltkjøtt trenger ikke å være komplisert.

- Når jeg lagde denne boka tenkte jeg på hva som kunne få venninnene mine til å lage viltretter. Jeg vil få folk til å bruke hele dyret, sier Charlotte.

I boka pendler Charlotte mellom frie jaktmarker og kjøkkenbenken. Målet har vært å finne en
enkel grunnmetode for tilberedning av viltkjøtt som kan tilpasses etter hva som finnes i kjøleskapet og hvilket jaktbytte man kommer hjem med.

Reportasjemulighet: Nå er jaktsesesongen i gang og det er mulig å få bli med Charlotte på jakt. Skogsfugljakt: 24-25 september. Elgjakt på Kirkenær 4. oktober.

Charlotte Mohn Gaustad (34) har bakgrunn som stjernekokk på høyprofilerte restauranter i London. I dag arbeider hun med videreformidling av sin kunnskap om lokal, ekte og ren mat.
Hun bor på Vångsåsen i Hamar og kommer fra Kirkenær.

Epost: charlotte.mohn@opaker.no

Kontakt informasjonsavdelingen i Cappelen Damm: Kristine Kleppo kristine.kleppo@cappelendamm.no tlf: 21 61 75 86 / 47 37 41 23

Emner

Kontakter