Gå videre til innhold
Snart tid for hage

Pressemelding -

Snart tid for hage

Hagebøker fra Cappelen Damm våren 2014:

Yvonne Dengin: Hagedesignerens metode.  Nøkkelen til en personlig hagestil  
Vi dekorerer terrasser, bakgårder og hager for å skape stemning og sette vårt personlige preg på uterommet. Og med utestuer, overbygde terrasser, varmelamper og utepeis utvider vi sesongen. Hagesentre og interiørbutikker er fulle av forlokkende «stæsj», men når hagen fylles av harde elementer, blir det ekstra viktig å se på helheten i plassering og størrelse, form, linjer og materialer.
Dekorelementene skal fungere som prikken over i-en og bør velges med omhu.

Yvonne Dengin har hagedesignerens blikk på store linjer og små detaljer. Hun hjelper deg å identifisere din egen hagestil: Skal hagen avspeile humor og lekenhet, en romantisk atmosfære eller symmetri og orden? Er den klassisk eller moderne, formell eller uformell? 
Dengin gir tips og råd om hvilke dekorelementer som passer til stilen, og viser hvordan møbler, belysning, vannelementer, krukker, planter og annen dekor kan spille sammen i en helhet.

Dette er en praktisk, frodig og inspirerende bok om hvordan du gjennomfører din egen stil og skaper en hage med personlighet.

Yvonne Dengin er hagedesigner, foredragsholder og profilert hageforfatter. Hun hadde i en årrekke fast hagespalte i Elle Interiør og var designer og aktiv deltager i NRKs "Forandring fryder i hagen" og "Kjærlighetshagen".

 

Yvonne Dengin: Hele hagen i krukker
Hele hagen i krukker
 er en annerledes hagebok – for du trenger slett ikke å ha egen hage! Har du bare en uteplass, stor eller liten, så kan du skape din egen hage ved å plante i krukker. Nesten alt som du vanligvis finner i en hage, kan også dyrkes i krukker og kar. Selv frukttrær!

Og det er enkelt å skape sin egen stil, valg av krukker og planter kan gi deg alt fra en romantisk hage med svungne linjer og frodige, gammeldagse pelargonier og roser, til et stilrent uterom med enkle former og prydgress i krukkene. 

«En krukke er et skulpturelt blikkfang med dyrkningsmuligheter», sier forfatteren Yvonne Dengin, og slik er det! 


Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen: Spiselig på liten plass
Drømmer du om å høste knasende sprø salat eller plukke duftende krydder fra egen avling? Du trenger ikke en stor hage for å dyrke velsmakende bær og frukt, sprø grønnsaker eller lekre urter – det holder med et par potter og en lur utnyttelse av plassen. 

Dette er en inspirerende og matnyttig bok om å dyrke spiselige vekster på begrenset plass. Her får du vite hvordan du gjør mest mulig ut av forholdene, og hvordan du går fram for å dyrke dine favorittvekster – fra jordforbedring og gjødsling til såing og oppfølging.

Du får gode råd om hvordan du driver fram de enkelte grønnsaker, urter, spiselige blomster, frukt og bær, og du får nyttige tips om sorter som egner seg.

Forfattere er Tommy Tønsberg, tidligere redaktør i medlemsbladet for Det norske hageselskap, Norsk Hagetidend, foredragsholder og forfatter av flere hagebøker, og gartner Kenneth Ingebretsen. De driver planteskolen og nettstedet Garden Living.

 

Jo Whittingham: Førstehjelp for hagen. Skap en frisk og frodig hage
Har du plagsomme snegler i hagen, er blomstene eller epletrærne angrepet av meldugg eller er hagen full av ugress? Med denne boken får du endelig den hjelpen du trenger. 

Førstehjelp for hagen gjør deg kjent med hagen. Du lærer blant annet om jordsmonn og lysforhold slik at du kan velge planter som vil trives. Her er oversikt over ulike plantetyper, hva som er normalt for dem og hva slags stell de har behov for.

Boken omhandler grønnsaker, frukt og bær i tillegg til trær, busker, klatreplanter, stauder, løker, utplantingsplanter og plener. Illustrerte spørsmål og svar-sider hjelper deg med å gjenkjenne vanlige
problemer og finne løsninger. Med denne kunnskapen kan hagen renses for uønskede skadedyr, sykdommer og ugress, og du kan nyte en frisk og frodig hage!

Even Bratberg har tilpasset boken for norske forhold. Han er plantebiolog med utdannelse fra Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) og har bred erfaring som forskningsformidler og rådgiver innen hagebruksvekster.

 

Michele McKee-Orsini: Fantastiske fuglehus. 35 prosjekter du kan lage selv

Denne flotte samlingen "fuglehusarkitektur", som du selv kan lage eller være "byggherre" for, vil gi deg og dine nærmeste mange fine opplevelser når fuglene har flyttet inn. De vil også gi et hyggelig og morsomt tilskudd som dekorative objekter i hagen og på eller ved huset ditt.

I boka finner du 35 både funksjonelle og mer dekorative fuglekasser og fuglematere. Du vil kunne få flere fuglesorter til hagen din eller dit utemiljø ved åvariere størrelse på innflyvingshull og fuglehusstørrelse.

Gode skisser og instruksjoner gjør det enkelt å bygge fuglekassene slik de er beskrevet i boka, men du vil garantert også selv få ideer til andre design på fuglehus - tilpasset din egen hage og ditt eget hus.

 

 



 

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.