Gå videre til innhold
Sondre Lerche dobbeldebuterer som forfatter i år, med barneboken "Snømannens jul" og essaysamlingen «Alle sanger handler om deg». I tillegg har han vært svært aktivt som låtskriver og artist. Foto: Isabell N. Wedin
Sondre Lerche dobbeldebuterer som forfatter i år, med barneboken "Snømannens jul" og essaysamlingen «Alle sanger handler om deg». I tillegg har han vært svært aktivt som låtskriver og artist. Foto: Isabell N. Wedin

Pressemelding -

Sondre Lerche debuterer som barnebokforfatter med bildeboken "Snømannens jul"

Sondre Lerche debuterer som barnebokforfatter! Sammen med illustratøren Victoria Sandøy har han skapt en vakker og tankevekkende bildebok, Snømannens jul. Boken har kvaliteter som kan gjøre den til en moderne klassiker, med handling inspirert av H. C. Andersens berømte eventyr Piken med svovelstikkene. Begge historiene handler om utenforskap og et ønske om å bli tatt inn i varmen og inkludert i fellesskapet. I Snømannens jul får vi vite litt om hvordan det egentlig er å være snømann og måtte stå alene ute i all slags vær, men med en happy ending. En del av overskuddet fra boksalget går til Amnesty, en organisasjon Sondre Lerche også tidligere har samarbeidet med.

Debuterte som sakprosaforfatter tidligere i år
I januar i år debuterte Sondre Lerche med essaysamlingen «Alle sanger handler om deg» (Flamme), til strålende kritikker. Nylig kom samlingen i pocketutgave og som lydbok, lest av forfatteren selv og utgitt på Storytel.

Sondre Lerche runder av sitt spesielle suksessår med ny single, Deluxe-utgave av Patience, og miniturné med band
"
Patience" er et av årets mest kritikerroste album, med terningkast 6 i VG, femmere i Aftenposten, Dagbladet og Dagsavisen og stor begeistring i Morgenbladet, Klassekampen og Subjekt. Sondre Lerche har ellers stått frem som en av landets mest løsningsorienterte artister i koronatiden. I mars var over 80 000 mennesker innom da han strømmet sin "Brakkekonsert" direkte fra egen stue. Hans soloturné i leid kassebil landet rundt, ble nylig omtalt i amerikanske Rolling Stone Magazine. Nå ser han frem til boklansering og avrunding av Patience-året med ny musikk og helaftens konserter i Bergen, Trondheim, Ålesund og Oslo. Han skal også delta under bokbad på Rockefeller.

Sondre Lerche
Sondre Lerche (f. 1982) debuterte som artist i 2001 med albumet Faces Down, og har siden utgitt en rekke kritikerroste plater. Han har gjort internasjonal karriere og bor vanligvis i LA. Koronaen har imidlertid holdt ham hjemme i Norge store deler av året, til glede for utallige norske fans. Forfatter av Alle sanger handler om deg og Snømannens jul.

Victoria Sandøy
Victoria Sandøy (f. 1994) er en dyktig og ettertraktet tegner og illustratør. I tillegg til Snømannens jul er hun aktuell med antologien Det snør, som hun også har illustrert.

Kontaktperson i forlaget, kommunikasjonssjef Tone Hansen: 
Tone.Hansen@cappelendamm.no / mobil: 924 35 573

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.