Gå videre til innhold
Et unikt stykke Norgehistorie, hvor skjellsettende politiske begivenheter og de lange linjene i vårt lands historie blir forklart.
Et unikt stykke Norgehistorie, hvor skjellsettende politiske begivenheter og de lange linjene i vårt lands historie blir forklart.

Pressemelding -

Statsministerens nyttårstaler gjennom 70 år

Det nærmer seg igjen statsministerens nyttårstale. "Nyttårstalen er en institusjon", skriver Erna Solberg i sitt forord til den nye boken «Statsministerens nyttårstaler gjennom 70 år». Bjørn Magnus Berge har i denne boken samlet, kontekstualisert og fremhevet de viktigste enkeltsakene i våre statsministeres nyttårstaler. Han har også intervjuet flere av de tidligere statsministerne.

Verdifull fremstilling av viktige tidsdokument
Statsministerens nyttårstaler gjennom 70 år er et unikt stykke Norgehistorie hvor skjellsettende politiske begivenheter og de lange linjene i vårt lands historie blir forklart. Og som Berge påpeker i boken, forteller nyttårstalen også det meste om de 13 statsministrene vi har hatt siden den andre verdenskrig. Gjennom nyttårstalene kan man se det moderne Norge vokse frem fra verdenskrigens ruiner. Velferdsstaten bygges møysommelig opp.

Hemmeligheten bak de kjente formuleringene
I boken avdekkes også sannheten om de mest kjente formuleringene fra nyttårstalene. Kåre Willoch utdyper et vellykket nederlag og hovedutfordringene som landets statsminister, mens Gro Harlem Brundtland forteller villig vekk om hva som er typisk norsk, men også om den vanskelige tiden med forbruksfest og lånesirkus. Kjell Magne Bondevik er åpen på vurderingene rundt nyttårstalen i 2005, rett etter monsterbølgens nådeløse herjinger, og Jens Stoltenberg om hvorfor vi må tenke stort og hva som egentlig gikk galt med månelandingen. I tillegg er vi flue på veggen under forberedelsene og opptaket av Erna Solbergs nyttårstale den 1. januar 2016.

Frokostmøte
Civita inviterer til frokostmøte på Café Christiania onsdag 21. desember kl. 8.30-9.30

I panelet finner du tidligere statsminister Kåre Willoch, tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter av boken Statsministerens nyttårstaler gjennom 70 år, Bjørn Magnus Berge

Related links

Emner


Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn. Utgivelsesprogrammet karakteriseres av bredde og mangfold med mer enn 1500 nye utgivelser årlig.

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.