Gå videre til innhold
Stein P. Aasheim med boka I Roald Amundsens skispor

Pressemelding -

Stein P. Aasheim med boka I Roald Amundsens skispor

Først 100 år etterat Roald Amundsen nådde Sørpolen, ble ruta hans repetert. Meter for meter og snøstorm for snøstorm fulgte Stein P. Aasheim, Vegard Ulvang, Harald Dag Jølle og Jan-Gunnar Winther i pionerens gjenblåste skispor. Nå har Aasheim skrevet bok om den dramatiske turen. 14. desember var målet – hundreårsdag og jubileumsfeiring. Da sto Jens Stoltenberg og ventet på Sørpolen. De greide det akkurat, med 17 minutters margin – etter 1300 km og 44 dager. Boka lanseres på Polarinstituttet i Tromsø 4. september.

I Roald Amundsens skispor er et dypdykk i Roald Amundsens eget kappløp. Amundsen hadde ført en hel nasjon baklyset med å reise til Sørpolen i stedet for Nordpolen. Han måtte ganske enkelt lykkes. Med loggboka til Amundsen og de gamle dagbøkene som teltlektyre, kom jubileumsekspedisjonen tettere på Amundsen og hans menn enn noen tidligere har vært i stand til. Boka gir et usminket bilde av kappløpet for å holde tritt med Amundsen. Bedre enn noen er Stein P. Aasheim i stand til å sette ord på både gleder og lidelser underveis. For det gikk ikke som planlagt. «Jeg forsvant ned i en mørkekjeller jeg ikke visste fantes», skriver Aasheim. Da gjensto det fortsatt 400 km.

De fire karene representerer bærebjelkene i det som førte Amundsen til suksess: skiferdighet, vitenskap og eventyrerens nysgjerrighet. Samtalene i teltet gir et spennende utgangspunkt både for å trekke historiske linjer og for refleksjoner rundt polarområdenes betydning i dag. Aasheim skriver videre: «Det var langt mellom ytterpunktene, både fysisk og mentalt».

Pris kr 349,-

Stein P. Aasheim (f 1951) bosatt i Isfjorden, Romsdalen med én kone, to døtre, fem kajakker, syv hunder, to hester, en pent brukt polarpulk og én fluesnapper i fuglekassa. Stein P. er nestor blant norske eventyrere, med en CV som alene ville fylle en hel bok. Han har skrevet omkring ti bøker fra sine reiser.

Kontaktinfo til Aasheim: Privat: 71225409 / Mobil: 90932590 / E-post    stein@austfjordneset.no 

Kontakt i forlaget: Anne Østgaard: Telefon: +47 21 61 75 85/Mobil: +47 971 64 649

E-post: anne.ostgaard@cappelendamm.no

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.