Gå videre til innhold
Kirsti Kristoffersen har lang erfaring fra management og musikkbransje, og vet mye om fankultur. Nå har hun skrevet feelgoodbok for ungdom om Karoline som blir forelska i en superstjerne.
Kirsti Kristoffersen har lang erfaring fra management og musikkbransje, og vet mye om fankultur. Nå har hun skrevet feelgoodbok for ungdom om Karoline som blir forelska i en superstjerne.

Pressemelding -

Stor utenlandsk interesse for ny, norsk ungdomsbok-serie

Forlag i Sverige, Danmark og Tyskland har alle sikret seg Kirsti Kristoffersens nye ungdomsbokserie Kjendiskjæreste.
Serien byr på feelgood for ungdom om sommer, forelskelse og fankultur, og lanseres nå i Norge med god timing før sommerferien.
Første bok har fått tittelen Kjendiscrush og den er akkurat kommet i salg . Bok nummer to i serien, Kjendiskjæreste, lanseres medio juni.

Ut med dystopi og fantasy, inn med feelgood
-Vi er svært glade for, men ikke overrasket over, den store interessen Kjendiskjæreste-trilogien mottar i utlandet. Etter to år med pandemi, etterfulgt av internasjonal uro og krig, opplever vi at mange forleggere ser aktivt etter feelgood-litteratur av høy kvalitet. I stedet for fantasy og dystopier, som lenge har vært en trend på det internasjonale markedet, jakter forlagene nå på gode ungdomsbøker innen feelgood-segmentet, med særlig vekt på følelser, kjærlighet og dramatikk, sier Ingvild Haugland Blatt fra Cappelen Damm Agency.

-Feelgood er en etablert sjanger på voksenmarkedet, men det er lenger mellom denne typen bøker som virkelig slår til på ungdomsbokmarkedet. Salg av rettigheter på ungdomsbøker er generelt vanskelig på det internasjonale markedet, og to– og treboksavtaler tilhører sjeldenhetene. Ikke bare er det gjort treboksavtaler, Kjendiskjæresten-bøkene har i tillegg blitt solgt på såkalte pre-empts – som er forhåndsbud som kupper en eventuell budrunde - i hver av markedene. Dette indikerer at også utenlandske forleggere ser et enormt potensiale i Kirstis særegne miks av vennskap, drama, kjærlighet og fankultur, forteller Haugland Blatt videre.


Danske Gyldendal har kjøpt rettighetene til de to første bøkene i serien, mens Bonnier Carlsen i Sverige inngikk en tre-bokavtale allerede før bøkene var lansert i Norge. Også det anerkjente tyske forlagetSuhrkamp/Insel ble så begeistret etter å ha lest manus at de umiddelbart sikret seg rettighetene til alle de tre bøkene i serien.

Den tyske forleggeren Franziska Berninger forteller:
-Vi har søkte etter en slik bokserie for ungdom – realistisk, autentisk, original – i veldig lang tid, og nå har vi funnet den. Jeg leste den første boken i serien i et sluk uten pause. Hovedpersonen, Karoline, er så lett å identifisere seg med. Og måten forfatteren beskriver hennes ønsker og behov som ung jente på vei mot voksenlivet, var så godt skrevet, så gjenkjennelig og autentisk! Sommerferie og campingplass er perfekte omgivelser for historien om ung kjærlighet. Kirsti skriver med en helt egen stil - og med lidenskap - om tenåringer, Instagram-forelskelse, savnet etter nære venner, lengten etter nye opplevelser, etter å oppdage deg selv, drømmen om å bli forelska og finne den første kjærligheten og mye mer som vi alle kan kjenne oss igjen i. Kirsti skildrer også så mesterlig Karolines følelser for Mathias at vi formelig føler lidenskapen og gnisten av ung kjærlighet når vi leser. Denne kjærlighetshistorien er inderlig, den er sensuell, den er ung og ekte. Boken har akkurat passe mye mystikk, motstridende følelser, usikkerhet og heftige opplevelser i tillegg til en siste vri på slutten som viser forfatterens fine sans for dramaturgi og spenning.

En av de i landet som kan mest om fan-kultur
Kirsti Kristoffersen
jobber som publisist og manager i norske Gyldendal og hun har bakgrunn som journalist og redaktør i tenåringsmagasinet Julia. De siste årene har hun jobbet i managementet til Marcus & Martinus og flere av Norges største tenåringsforbilder, og hun er antagelig en av de i landet som kan mest om fan-kultur.
I første bok, Kjendiscrush, stiller hun spørsmålet: Hva om den du er forelska i plutselig blir den mest kjente personen i hele landet?
Hovedperson i boken, 16 år gamle Karoline, møter Mathias på en avsidesliggende campingplass i sommerferien. Alt er helt perfekt, bortsett fra at det er noe ved Mathias som er litt rart. Hva er det han skjuler? Det er duket for kjærlighet, dramatikk og et sjokk – og snart snus Karolines verden på hodet.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.