Gå videre til innhold
Ken Follett har skrevet nok en suksessroman, denne gangen handler det om den overhengende trusselen om tredje verdenskrig. Foto: Oliver Favre
Ken Follett har skrevet nok en suksessroman, denne gangen handler det om den overhengende trusselen om tredje verdenskrig. Foto: Oliver Favre

Pressemelding -

Storsuksess med sin første samtidsroman på ti år

Han er en av verdens mestselgende forfattere, og har i flere år trollbundet publikum med sine spennende historiske romaner. Nå er Ken Follett tilbake der det startet, og gjør stor suksess med en thriller fra vår egen tid.

Follett var bare 29 år da han fikk sitt gjennombrudd med «Nålen» (1978), som ble en formidabel suksess. Nå har waliseren solgt mer enn 100 millioner bøker, og står bak storselgere som Den evige ilden, Stormenes tid og Kjempenes fall.

Det var knyttet store forventninger til hans nye roman Aldri, og boken gikk rett inn på bestselgerlista da den ble lansert i norsk utgave i begynnelsen av november. Den har holdt seg på besteselgerlistene siden, og forlaget har etter kun få uker måttet bestille et nytt opplag, etter at det første opplaget på over 15000 bøker ble revet bort.

Både norske og internasjonale anmeldere har vært svært begeistret for Aldri, hvor Follett forestiller seg det ufattelige: den overhengende trusselen om tredje verdenskrig... Blir det krig? Svaret får vi ikke før på aller siste side. 

Ken Follett sier om bokens utgangspunkt: «Da jeg gjorde research til Kjempenes fall, ble jeg sjokkert over å innse at første verdenskrig var en krig som ingen ønsket. Ingen europeiske ledere på noen side hadde til hensikt at den skulle inntreffe. Men keisere og statsministrene, en etter en, tok avgjørelser - logiske, moderate beslutninger - som hver for seg brakte oss et lite skritt nærmere den mest forferdelige konflikten verden noensinne hadde kjent. Jeg tenkte egentlig at det hele var en tragisk ulykke. Og jeg lurte på: Kan det skje igjen?»

Ken Follett er født i Cardiff, Wales 1949.

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.