Gå videre til innhold
Stort utvalg av julebøker og julehefter fra Norges største forlag

Pressemelding -

Stort utvalg av julebøker og julehefter fra Norges største forlag

Cappelen Damm kan skilte med et stort utvalg av julebøker og julehefter for hele familien. Her er gode høytlesningsbøker og -hefter med klassisk innhold, som Astrid Lindgrens En jul i Småland for lenge siden og Julefortellinger. Gudny Ingebjørg Hagen, skaperen av tidenes julekalender, Jul i Blåfjell, er aktuell med Blåfjell kalenderbok. Og J. K. Rowling er ute med sin første barnebok etter Harry Potter, Julegrisen, som allerede en bestselger! Det finnes også julebøker for de aller minste, som God jul med Babblarna, God jul, lille kaninJul - hva er det? og Fortellingen om julen, en brett-ut-boken med figurer. For voksne som ønsker seg en god lesestund, anbefales den nye utgaven av Beate Grimsruds God jul. Hvor er du? og Gro Dahles diktsamling GAVE (2020), som er vel verdt å ta frem igjen.

Advent
For Blåfjell-fans i alle aldre foreligger altså Gudny Ingebjørg Hagens Blåfjell kalenderbok, med 24 kapitler; ett for hver dag i adventstiden. Boken er illustrert med Svein Solems stemningsfulle malerier. Og Harry Potter-elskere vil nok ønske seg den interaktive pop-up julekalenderen En magisk jul på Galtvort

Aktivitetsbøker
Juleverksted er alltid hyggelig. Miriam N. Morken og Tone M. Stenkløvs bok, Snart jul! 24 førjulsaktiviteter for små og store, gir inspirasjon til familievennlige samlinger, enten man vil lage enkel julepynt eller selvgjorte gaver. Familiens juleminner er fylt med sanger, dikt og oppskrifter, men har også god plass til å skrive ned egne minner som kan bevares for ettertiden. Julens vakreste dikt og sanger inviterer familien små og store til allsang, juletregang og gamle sangleker. I den populære barnebok-serien LasseMajas detektivbyrå, lanseres Jul i Valleby - Uventede julegaver. En stemningsfull og spennende fortelling, der Lasse og Maja trenger lesernes hjelp underveis. Hanne McBrides Jule-sudoku og Marit O. Bromarks Jule-quiz sørger for hjernetrim gjennom hele høytiden. 

Så ble det jul allikevel ...
Siri Østli har skrevet årets norske feelgood-juleroman, Adventskalenderen, fylt med skilsmissedramatikk, humor og en passe dose romantikk. Mord til jul er en samling stemingsfulle krimnoveller fra den skotske grøssermesteren Val McDermid. Perfekt lesning i en travel førjulstid eller foran peisen i romjula. Et hjerte av gull av Florence McNicoll er en hjertevarm juleroman om hvordan nye venner - på både to og fire ben - kan redde julen.

Gode høytlesningsbøker og -hefter
Til dette formål egner Astrid Lindgrens klassiske julefortellinger seg svært godt. Årets utgivelser er boken En jul i Småland for lenge siden og heftet Julefortellinger. J. K. Rowling er ute med sin første barnebok etter Harry Potter, Julegrisen, illustrert av Jim Field. En vel egnet høytlesningsbok, som allerede har blitt en bestselger, og med tiden nok vil få status som klassiker. Før Lucinda Riley døde tidligere i år, rakk hun og sønnen Harry Whittaker å ferdigstille bok 3 i serien Følgesvenner: Juleengelen. Serien er vakkert illustrert av Marie Voigt. 

Godt, gammelt nytt
Beate Grimsruds personlige God jul. Hvor er du? fra 2012 utgis i ny utgave. Julepoesi kan skape glede og ettertanke gjennom hele advent og julehøytiden, og er fint å gi bort. Her er det naturlig å trekke frem Gro Dahles juleinspirerte og kritikerroste diktsamling Gave (2020) og Kaia Huuses Ren jul (2017). Praktboken til Ingebjørg Bratland Klokkene kallar (2020), er både en flott gavebok og en stemningsskapende høytlesningsbok for hele familien. 

Kontaktinfo i forlaget:
Anne Østgaard, anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 971 64 649

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Anne Østgaard

Anne Østgaard

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Barne- og ungdomsbøker Barnebøker 97164649

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barnebøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.