Gå videre til innhold
Terrorbok får ros i utlandet

Pressemelding -

Terrorbok får ros i utlandet

En hel verden fulgte dramaet som utspant seg i Beslan i Nord-Kaukasus i september 2004.
186 barn og 147 voksne mistet livet i en av historiens mest brutale terroraksjoner.
I den brageprisnominerte dokumentarboka Englebyen tok Erika Fatland for seg døgnene som snudde opp ned på småbyen Beslan. Boken ble første gang utgitt i 2011, og har senere også blitt trykket i heftet utgave.
Nå har Leonardt og Høier Agency sørget for at Englebyen også gjør suksess i andre land. Boken er kommet ut på dansk (mars), svensk (august) og nå senest på nederlandsk/flamsk (september). Neste år kommer den også i tysk utgave. Boken har blitt møtt med stor interesse og svært mange gode anmeldelser. Mette Højbjerg i danske Politiken skriver at boken byr på MEGET velskrevne, indfølende fortællinger, videre skirver hun i sin anmeldelse: Det er en stærk og grusom fortælling, Erika Fatland har stykket sammen over seks år og to langvarige ophold i Nordkaukasus. Og selv om regionen netop er præcis så deprimerende, som mange forestiller sig, er der al mulig grund til at læse den oprørende beretning om, hvad terror gør ved mennesker - når det hele er overstået, røgen har lagt sig og journalisterne er rejst hjem. Man skulle have troet, sorgen blev lettere at bære med tiden.
Siste anmeldelsen av boken sto nylig på trykk i den belgiske avisen De Standaard, her fikk den toppscore og fem stjerner.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.