Følg Cappelen Damm

Thorbjørn Jaglands memoarer lanseres onsdag 28. oktober

Pressemelding   •   okt 14, 2020 14:41 CEST

Onsdag 28. oktober lanseres første del av Thorbjørn Jaglands memoarer. Boken har fått tittelen DU SKAL EIE DET SELV Memoarer fra et politisk liv

Thorbjørn Jaglands politiske karriere er svimlende – fra en oppvekst i enkle kår i Lier har han gått veien via AUF-leder til partisekretær, partiformann og parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, statsminister og utenriksminister, senere Stortingspresident, leder av Nobelkomiteen og generalsekretær i Europarådet. Hans politiske liv speiler på mange måter den historiske utviklingen i Norge og Europa det siste halve århundre: Klassekamp, EU-strid, den kalde krigens slutt og utformingen av et nytt Europa, store stridigheter og dristige kompromisser.

Boken som nå lanseres dekker tiden frem til 2002 da Jagland gikk av som leder av Arbeiderpartiet. Her får leseren et unikt blikk inn i dramatiske hendelser på toppen av norsk politikk, og i de indre kontorer på Youngstorget og Stortinget. 
Det har ofte stormet rundt Jagland. I boken forteller han om den lange veien inn i norsk politikk og de grunnleggende valgene han gjorde, og han tar et frittalende oppgjør med omstendighetene som førte til hans avgang.

I bokens forord skriver Jagland selv:
-Jeg har lenge følt en forpliktelse til å fortelle om mitt politiske liv. Om min barndom og oppvekst som preget meg, da jeg opplevde at landet gradvis kom i folkets eie. Fortellingen handler også om de mange standpunkter jeg måtte ta og de mange handlinger jeg måtte foreta – noen sterkt omdiskutert. På grunn av tillitsverv og forpliktelser jeg har hatt opp til denne dag, passet det aldri å gi min fulle versjon. Nå er jeg fri til å fortelle. Jeg gjør ikke krav på at det jeg her leverer er en historisk fasit, kun at det utfyller bildet. Men dette er min egen historie fortalt så åpent og ærlig jeg har klart – en historie jeg eier selv.

Arrangement:
Jagland er en av gjestene på Boktips LIVE 19. november: https://www.cappelendamm.no/cappelendamm/arrangeme...

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.