Gå videre til innhold
 Thorleif Dahls Kulturbibliotek går til Cappelen Damm

Pressemelding -

Thorleif Dahls Kulturbibliotek går til Cappelen Damm

Cappelen Damm inngår en samarbeidsavtale med stiftelsen Thorleif Dahls Kulturbibliotek. Sammen skal de ivareta bibliotekets opprinnelige idé ved å bringe litteratur, ideer og filosofi utenfra inn i den norske kulturen, både gjennom oversettelser og ved å satse på kunnskapsformidlende arrangementer.



En kulturskatt

Thorleif Dahls Kulturbibliotek er en stiftelse som ble opprettet av filologen Thorleif Dahl i 1956. Hans visjon for Kulturbiblioteket var å formidle viktig kulturarv til det norske folk, med særlig vekt på klassisk og norrøn litteratur. Hans mål var å ta vare på det norske skriftspråk og gjøre viktige historiske og filosofiske tekster tilgjengelig på norsk. Det har resultert i en rekke betydningsfulle utgivelser av sentrale kultur-og idéhistoriske verk i norsk språkdrakt. 

Thorleif Dahls barnebarn, og styreleder i stiftelsen, Kitty Dahl, tror det nye samarbeidet vil bidra til revitalisering og utvikling av porteføljen.

– Vi er svært fornøyde med å ha inngått en samarbeidsavtale med Cappelen Damm. Thorleif Dahls Kulturbiblioteks mål om nå flere og større målgrupper faller godt sammen med ambisjonene til vår nye samarbeidspartner. Nå gleder vi oss til å gå gjennom bibliotekets mange verker for å planlegge nyutgivelser og formidling av relevante tekster i flere formater, sier Dahl.

Nye prosjekter på gang

Daglig leder i stiftelsen, Anne Gaathaug, understreker at samarbeidet vil åpne nye muligheter for Kulturbiblioteket.

– Vi har flere prosjekter på gang, og gleder oss til å jobbe med nye ideer om utgivelser som skal oversettes i samarbeid med Cappelen Damm. Det blir spesielt spennende å jobbe med ulike plattformer både med tanke på utgivelser og formidling.

Betydningsfull forvaltning

Som Norges største forlag karakteriseres Cappelen Damms utgivelsesprogram av bredde og mangfold med mer enn 2000 nye utgivelser årlig. Administrerende direktør Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm er godt fornøyd over å kunne bringe Kulturbiblioteket inn i forlaget.
 

– I Thorleif Dahls Kulturbiblioteks enestående portefølje ligger det mange skatter fra den kultur- og idéhistoriske verdensarven.
Cappelen Damm ser fram til å kunne delta i arbeidet med forvaltning og utvikling av dette betydningsfulle prosjektet, sier Jenssen.

Minnepris
Kulturbibliotek finansierer også Thorleif Dahls pris, som årlig deles ut av Det Norske Akademi til minne om Thorleif Dahl. Prisen gis som en påskjønnelse for fremragende skjønnlitterært eller faglitterært forfatterskap på riksmål, eller oversettelse til riksmål. Prisen, som første gang ble utdelt i 1983, er på 100 000 kroner. Prisen for 2021 ble tildelt forfatter, biograf og litteraturforsker Tore Rem.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.