Gå videre til innhold
To vinnere på tre år

Pressemelding -

To vinnere på tre år

I 2009 startet Cappelen Damm serien "20 under 30". Fire år og to Vesaas-vinnere senere kan man slå fast at den ambisiøse satsningen har vært en suksess. Allerede det første året ble Eivind Hofstad Evjemo tildelt Norges kanskje mest prestisjefylte litteraturpris; Tarjei Vesaas’ debutantpris. Evjemo fikk prisen for sin debutroman Vekk meg før jeg sovner. I år var det Peter Franziskus Strasseggers tur til å motta Vesaas-prisen, for sin roman Stasia. To debutantpriser på tre år er mer enn forlagssjef Anne Fløtaker våget drømme om da hun startet serien i 2009.

- Det ble gull første året! Og nå enda en pris. Bøkene vi utgir i serien «20 under 30» skal representere noe av det nye og spennende som skjer i norsk litteratur, og så langt har alt gått etter planen! Vi skal gi ut 20 bøker i denne serien, men det må gjerne ta oss tretti år å nå målet. Det sier noe om hvor kresne vi er i utvelgelsene."

 Solgt til Danmark
«20 under 30» ble etablert fordi Cappelen Damm ønsket å lage en serie hvor forlaget kunne tillate seg å plukke ut det de mener er de beste, unge litterære stemmene i Norge.

- Med denne serien får vi en ramme rundt ung, norsk litteratur. Den gjør det enklere å konsentrere satsningen på rekruttering for oss som jobber i forlaget, sier Fløtaker.

 For Eivind Hofstad Evjemo har fremgangen fortsatt. Hans andre roman Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet (2012) ga ham både Ungdommens kritikerpris og Adresseavisens UT-Award for "Årets bok". Romanen er så langt trykket i tre opplag og er solgt til Gyldendal i Danmark.

 - Mange spør etter den neste Kjærstad eller Saabye Christensen. Med denne serien og disse Vesaas-vinnerne kan vi trygt si at fremtiden ser lys ut, mener forlagssjef Anne Fløtaker.

"20 under 30» er navnet på Cappelen Damms serie med bøker i alle sjangre av forfattere under 30 år. Utgivelsene skal utmerke seg ved sin kvalitet og egenart. Med denne serien ønsker forlaget å «sette søkelyset på den unge litteraturen og forhåpentligvis si noe om hvilke veier fremtidens litteratur vil gå."

Utgivelser siden 2009:
Vekk meg hvis jeg sovner, Eivind Hofstad Evjemo (roman, vinner av Tarjei Vesaas´debutantpris)
Oldemor, du er med barn, Morten Wintervold (dikt)
Kjør, Helene Guåker (roman)
Lite rekviem, Casper André Lugg (dikt)
Første forsøk, (essayantologi)
Kom aldri nærmere, Sondre Midthun (roman)
Stasia, Peter Franziskus Strassegger (roman, vinner av Tarjei Vesaas´debutantpris)

 

Kontaktpersoner:
Eivind Hofstad Evjemo er født i 1983 og kommer fra Levanger, men bor i Oslo.
eevjemo@gmail.com og 97761597

Peter Franziskus Strassegger er født i 1984 i Graz, Østerrike. 12 år gammel flyttet han til Jæren. Strassegger jobber som psykolog.
peter.strassegger@gmail.com og 411 40 309

Forlagssjef Anne Fløtaker: 918 22 820
anne.flotaker@cappelendamm.no

Redaktør Dan Aleksander Ramberg Andersen: 934 67 975 og dan.aleksander.andersen@cappelendamm.no

 

 

 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.