Følg Cappelen Damm

Tore Renberg og Gulraiz Sharif kan vinne Bokhandlerprisen

Pressemelding   •   nov 02, 2020 11:18 CET

Foto: Åsmund Holien Mo & Hilde Renberg Tunsberg

Bokhandelens favoritter er klare: Både debutant Gulraiz Sharif og veteran Tore Renberg er blant de nominerte til Bokhandlerprisen.

Tore Renberg er i år nominert til Bokhandlerprisen for sin kritikerroste roman Tollak til Ingeborg. Det er 25 år siden Renberg debuterte som forfatter med Sovende floke (1995), som han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for og som innledet det som skulle bli et usedvanlig rikt og mangfoldig forfatterskap som blant annet har gitt ham Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris. Nå er Renberg også nominert til den gjeve Bokhandlerprisen som er bokhandlernes egen pris. Prisen deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel.

Et annet navn som er blant bokhandlernes favoritter er Gulraiz Sharif. Han opplever stor suksess med debutboken Hør her’a! som nå både er nominert til Brageprisen og Bokhandlerprisen. Boken blir omtalt som et fyrverkeri av en roman som treffer lesere i alle aldre. Den skildrer minoritetsmiljøet på en original og særegen måte, og byr på sleivspark til alle deler av det norske samfunnet. Boken er nå er trykket i et opplag på hele 10 000 eksemplarer. Et uvanlig høyt tall for en totalt anonym debutant.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.