Gå videre til innhold
Vi ser her den unge skuespilleren Alma Pöysti i rollen som den unge Tove Jansson. Filmen Tove har fått strålende kritikker og er Finlands Oscar-kandidat i år.
Vi ser her den unge skuespilleren Alma Pöysti i rollen som den unge Tove Jansson. Filmen Tove har fått strålende kritikker og er Finlands Oscar-kandidat i år.

Pressemelding -

Tove Jansson-feber

Mummi-mamma Tove Jansson var kunstner av internasjonalt format, som behersket både det visuelle og det litterære på originalt og enestående vis. Nå foreligger filmen om hennes liv, Tove, som nærmest har skapt Tove-feber i vårt naboland Finland. Filmen har også satt Tove Jansson på kartet her hjemme, og skapt ny aktualitet rundt hennes store kunstnerskap. 

Klassikere i nye utgaver, sitatbøker og ny antologi
Tove Janssons norske hovedforlag, Cappelen Damm, har i tur og orden reutgitt alle Mummi-klassikerne, som Hvem skal trøste knøttet?, Sent i november, Pappan og havet og Mummipappa på eventyr  - et helt lite bibliotek. I tillegg har tegneserieklassikerne om livet i Mummidalen kommet samleutgave. Og rykende ferske er to små Mummi-sitatbøker og gaveboken Mummidalen, med utvalgte fortellinger, tegneserier og sanger fra Tove Janssons rike produksjon.

Filmen om Tove Jansson
Filmen Tove er et energisk og medrivende drama. I filmen møter vi en søkende ung kvinne som forsøker å slå gjennom som kunstner i skyggen av sin far, den anerkjente billedhugger Viktor Jansson. Tove Jansson levde et fascinerende liv i en tid fylt av frihet både i kunsten, samfunnet og kjærligheten. Hun innleder et åpent forhold til den gifte politikeren Atos Wirtanen, men blir snart hodestups forelsket i teatersjef Vivica Bandler. Bandler forløser Jansson som kunstner og universet Mummidalen ser dagens lys. Men forholdet blir komplisert, og Tove står foran tøffe valg i sin søken etter kunstnerisk identitet og seg selv. Filmen gir både et spennende tidsbilde og et dyptpløyende blikk inn i Tove Janssons privatliv i unge år, og inspirerer til å gå inn i hennes betydelige litterære produksjon. 

Hovedrolleinnehaver Alma Pöysti i filmen Tove trollbinder. Filmen er Finlands Oscar-kandidat i år.

Liste over Mummi-klassikerne:
Kometen kommer
Sent i november
Den farlige reisen
Hvem skal trøste knøttet?
Småtrollene og den store oversvømmelsen
Pappan og havet
Mummipappa på eventyr
Oversatt av bl.a. André Bjerke, Gunnel Malmström

MUMMI - Tove Janssons samlede tegneserier 1- 5 
Oversatt av Anders Heger

Sitatbøker fra Mummidalen
En liten bok om livsglede
En liten bok om livet og døden

Anmeldereks. av Tove Janssons ulike bøker kan fås ved henvendelse til forlaget ved Anne Østgaard:
anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 971 64 649.

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.