Gå videre til innhold
Trygve Skaug er låtskriver, vokalist og poet. Han er en av Norges bestselgende lyrikere gjennom flere år, og har gitt ut syv diktsamlinger. Foto: © Kim Rognmo
Trygve Skaug er låtskriver, vokalist og poet. Han er en av Norges bestselgende lyrikere gjennom flere år, og har gitt ut syv diktsamlinger. Foto: © Kim Rognmo

Pressemelding -

Trygve Skaug Norges mestselgende poet

Bok365 presenterer nylig en liste over de mestselgende diktsamlingene fra 2021. Her troner Trygve Skaug på topp med samlingen Opprykk. Nå har Bok365 i tillegg lagt frem en listen over fjorårets mestselgende diktsamlinger uavhengig av bøkenes utgivelsesår. Trygve Skaug dominerer også denne listen med hele tre titler blant topp-ti. Disse er Ikke slipp, Hjemmekamp og Opprykk.

Både i Opprykk, som ble lansert i 2021, og Hjemmekamp fra 2020, serverer poeten og musikeren sine greatest hits, det vil si et utvalg av dikt fra de tidligere samlingene 50 kubikks hjerte og Den sisteI tillegg har bøkene flere nyskrevne perler. Ikke slipp ga Skaug ut i 2020, her skriver han om kjærlighet, trøst og lengsel på en måte som treffer bredt. Denne boken er trykket i et opplag på 17 000 eksemplarer, et meget høyt tall for nye diktsamlinger. Tidligere har Skaug for øvrig også utgitt en poesibok for ungdom, Følg med nå, som er trykket i opplag på hele 22 000 eksemplarer.

Nære, ekte og inkluderende dikt
Da Trygve Skaug mottok Bjørg Vik-prisen 2021 uttalte juryen blant annet at diktene hans oppleves nære, ekte og inkluderende. Videre sa de at forfatteren skriver om det hverdagslige og gjenkjennbare, men berører også viktige samfunnstemaer.
Han bruker bevisst et moderne språk med populærkulturelle referanser, og treffer tidsånden med mange av sine dikt.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.