Gå videre til innhold
Trygve Skaug er en av Norges mestselgende poeter og mottaker av årets Bjørg Vik-pris. Foto: Paal Audestad
Trygve Skaug er en av Norges mestselgende poeter og mottaker av årets Bjørg Vik-pris. Foto: Paal Audestad

Pressemelding -

Trygve Skaug tildelt årets Bjørg Vik-pris

Bjørg Vik-prisen er i år tildelt poet, vokalist og låtskriver Trygve Skaug. Han mottok i dag prisen for sitt forfatterskap og sin bruk av nye formidlingsformer.

Trygve Skaug er en av Norges bestselgende lyrikere. Han har gitt ut syv diktsamlinger. Hele tre av bøkene hans ligger akkurat nå på bestselgerlisten for lyrikk og han siste utgivelse - Opprykk - troner som nummer en på listen. Skaug har over 190 000 følgere på Instagram, der diktene hans deles bredt.


Juryens begrunnelse:

Årets prisvinner har evnen til å nå ut, treffe og gi litterære opplevelser for mange med sine dikt. Ved bruk av nye formidlingskanaler som instagram og andre sosiale medier, har prisvinneren fått flere generasjoner til å lese poesi.

Med syv diktsamlinger og fire soloalbum har årets vinner av Bjørg Vik-prisen skapt lyriske bilder som publikum kjenner seg igjen i. Diktene er forståelige, de er ofte korte, og har et lekent språk. Hoveddelen av prisvinnerens poesi henvender seg i du-form, en kvalitet som ofte skaper egne assosiasjoner og subjektive tolkninger hos leseren. Diktene oppleves nære, ekte og inkluderende. Forfatteren skriver om det hverdagslige og gjenkjennbare, men berører også viktige samfunnstemaer. Han bruker bevisst et moderne språk med populærkulturelle referanser, og treffer tidsånden med mange av sine dikt.

Prisvinneren har eksperimentert med forskjellige formidlingsmetoder, og har med stemme og musikk skapt en friskhet og moderne tone i diktet som litterært uttrykk. For sitt forfatterskap og bruk av nye formidlingsformer går Bjørg Vik-prisen 2021 til forfatter og låtskriver Trygve Skaug.

Bjørg Vik-prisen

Bjørg Vik-Prisen gis til en norsk forfatter som gjennom enkeltverk eller forfatterskap viser originalitet, litterær kvalitet og nytenkning gjennom sin kortprosa, noveller eller lyrikk.

I 2021 er det poesi og formidling juryen har hatt i fokus.

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.