Gå videre til innhold
Hvordan hadde verden sett ut hvis barna fikk bestemme? I "Hvis jeg var statsminister" av Trygve Skaug og Ella Okstad blir vi tatt med på en reise gjennom et barns fantasiunivers
Hvordan hadde verden sett ut hvis barna fikk bestemme? I "Hvis jeg var statsminister" av Trygve Skaug og Ella Okstad blir vi tatt med på en reise gjennom et barns fantasiunivers

Pressemelding -

Trygve Skaugs barnebok solgt til England, Sverige, Danmark, Nederland og Sør-Korea.

Trygve Skaug er kjent som låtskriver, vokalist og poet, og han har gjennom flere år vært en av Norges bestselgende lyrikere.
Denne våren har han utvidet repertoaret ytterligere, og debutert som barnebokforfatter med bildeboken Hvis jeg var statsminister.
Boken er laget i samarbeid med illustratør Ella K. Okstad, som har illustrert mange barnebøker og vunnet flere priser for sine illustrasjoner.

Solgt til fem land
Boken har vært i salg i to måneder i Norge og er trykket i et opplag på 8000 eksemplarer.
Cappelen Damm Agency kan melde at barneboken, som presenterer forslag til hva som kan gjøre verden bedre, også har bred internasjonal appell. Ikke minst fikk Hvis jeg var statsminister mye oppmerksomhet under den store barnebokmessen i Bologna, og rettighetene er allerede solgt til England, Sverige, Danmark, Nederland og Sør-Korea. I en verden preget av krig og uro, og hvor mange barn ikke alltid helt forstår hvorfor de voksne ikke tar bedre valg, er dette en bok som treffer midt i blinken.

-I Hvis jeg var statsminister av Trygve Skaug og Ella Okstad blir vi tatt med på en reise gjennom et barns fantasiunivers, der det er is, venner og husrom nok til alle. Dette er en fargerik, oppløftende og fantasifull bildebok som inspirerer barna til å tenke over hva de ville gjort om det var de som fikk bestemme. Boken fungerer veldig godt som samtalestarter. Vi opplever at både temaet og den optimistiske grunntonen har appell hos forleggere over hele kloden, forteller Ingvild Haugland Blatt, leder for Cappelen Damm Agency som jobber med utenlandssalget av boken.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.