Gå videre til innhold
Instagram-poeten Trygve Skaug er en av de mestselgende lyrikerne i Norge, nå topper den nye boken hans bestselgerlistene.  Foto Øyvind Ganesh
Instagram-poeten Trygve Skaug er en av de mestselgende lyrikerne i Norge, nå topper den nye boken hans bestselgerlistene. Foto Øyvind Ganesh

Pressemelding -

Trygve Skaugs diktsensasjon trykket i 11000 eksemplarer

Trygve Skags diktsamling Følg med nå er en salgssuksess,
og ligger for andre uke på rad på toppen av bestselgerlisten.
Cappelen Damm har trykket svimlende 11 000 eksemplar av boken.

-At en diktsamling ligger som nummer en på de norske bestselgerlistene er meget sjelden kost. Ryktene sier at dette er første gang en diktsamling topper Bokhandlerforeningens bestselgerliste siden Rolf Jacobsens Nattåpent fra 1985 – altså en begivenhet, forteller Cappelen Damms redaktør Ina Vassbotn Steinman.

Trygve Skaug (f. 1985) er låtskriver, musiker og poet. Han har tidligere gitt ut flere soloalbum og fire diktsamlinger på eget forlag. Nå har han gitt ut sin første diktbok for ungdom, Følg med nå, på Cappelen Damm.

Skaug når ut til et svært bredt og ungt publikum. Han har over 77 000 følgere på Instagram. Blant dem er en hærskare av engasjerte ungdommer som både liker og deler diktene. I Følg med nå har Skaug samlet dikt med tematikk som opptar ungdommene: Sex, psykisk helse, vennskap, angst, kjærlighet og mye mer.

Om det å nå ut til så mange med egne dikt, sier Skaug:
– Det er veldig sterkt å oppleve at mennesker i alle aldre tar til seg det jeg lager og bruker diktene mine og musikken min i livene sine. Jeg synes det er helt sprøtt og –samtidig - veldig rørende. Det er mine tanker som da viser seg å være tanker mange andre også kjenner seg igjen i, da er jeg ikke alene om det. Da er vi flere som har det på samme viset. En gjeng, liksom.

Les mer på Cappelen Damms blogg:

https://www.forlagsliv.no/barnogunge/2019/03/26/trygve-skaug-norges-mestselgende-poet-med-diktbok-for-ungdom/

https://www.forlagsliv.no/underholdning/2019/05/03/ukas-dikt-fra-folg-med-na-av-trygve-skaug/

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.