Følg Cappelen Damm

Trygve Skaugs nye diktsamling utsolgt på rekordtid

Pressemelding   •   jan 30, 2020 14:46 CET

Dikt-sensasjonen Trygve Skaug (Foto: Kim Rognmo)

Trygve Skaug er i ferd med å etablere seg som hele Norges favorittpoet. På kun 3 dager solgte forlaget ut hele første opplag av diktsamlingen Ikke slipp. Musikeren, forfatteren og Instapoeten er nå en av de mestselgende lyrikerne i Norge. 

– Vi har aldri opplevd maken, sier Tine Kjær, direktør for skjønnlitteratur og barne- og ungdomsbøker i Cappelen Damm, og fortsetter: – Da Trygve Skaug kom til forlaget i 2019 var han en relativt ukjent forfatter. Så kom diktsamlingen Følg med nå som umiddelbart ble en stor suksess.

Foreløpig er Følg med nå trykket i 12 000 eksemplarer. Den er også nominert til Uprisen 2020.

– De 5000 første eksemplarene av årets bok Ikke slipp har så vidt forlatt trykkeriet før vi må snu oss rundt og trykke flere. Har noe slikt skjedd med lyrikk noen gang? 

– Det er ingen tvil om at Trygves direkte, nære og varme dikt rører noe i leserne. For lyrikksjangeren er det ekstra gledelig at vi får en folkelig poet som «debuterte» på Instagram som når så bredt ut blant bokkjøperne. Vi håper og tror at dette er starten på en ny vår for poesien. Denne sjangeren kler så godt å bli formidlet på både muntlig, tonesatt, på sosiale medier og i bokform, sier Kjær.

Ikke slipp er en samling dikt om kjærlighet, trøst og lengsel, og igjen skriver Skaug på en måte som treffer bredt. Den folkekjære poeten har over 100 000 følgere på Instagram.

I tillegg til ny bok er han straks klar med ny plate, og i mars legger han ut på en omfattende norgesturné som ender opp med konsert i Operaen i Oslo 29 mars.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.